in , , , ,

ΑΞΙΟΣ απο τον Ζερβό στον Κύριλλο

Χαιρετισμός Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Εμμ. Ζερβού κατά την διέλευση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης & Σητείας κ.κ. Κυρίλλου από το Καλό Χωριό και προ ενθρονίσεως αυτού.

 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κύριλλε,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση,  σας υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στο Καλό Χωριό, ένα δυναμικό χωρίο του Δήμου Αγ. Νικολάου, στην “είσοδο” της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, απευθύνοντας σας τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια  για την επάξια εκλογή σας στον επισκοπικό θρόνο – γεγονός που σηματοδοτεί αν μη τί άλλο μια νέα εποχή συνεργασίας, ενότητας, κοινωνικής προσφοράς και προκοπής για τον τόπο μας, αφού ο Δήμος Αγ. Νικολάου έχει την ευτυχία να ευλογείται από δύο μητροπόλεις, την δική σας και την μητρόπολη Πέτρας και Χερονήσου.

Η ενθρόνιση σας, μας γεμίζει  αισιοδοξία  δημιουργώντας μας παράλληλα την βεβαιότητα ότι ώς πνευματικός πατέρας, ώς  άνθρωπος σεμνός και ταπεινός – με πνευματική ενάργεια- θα περιβάλλεται με στοργή και αγάπη το ποίμνιο σας, όντας αρωγός στα μεγάλα και καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την πατρίδα και τους πολίτες της.

Το έργο που αναλαμβάνετε ασφαλώς απαιτεί δυναμισμό, ανθρωπιά και ενότητα. Ωστόσο η πνευματική σας καλλιέργεια, η επιστημονική σας κατάρτιση, το ήθος και η πολύχρονη προσφορά σας -τα προηγούμενα χρόνια στις θέσεις όπου κληθήκατε να υπηρετήσετε- αποτελούν τα ασφαλέστερα εχέγγυα για την επιτυχή θητεία σας στον επισκοπικό θρόνο.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πορευτείτε με τόλμη και σοφία στην άσκηση των υψηλών καθηκόντων που αναλαμβάνετε και θα φανείτε άξιος των προσδοκιών και των ελπίδων των πιστών της περιοχής μας.

Ευχόμαστε ο Θεός να σας δίνει δύναμη και μακροημέρευση για να να ανταπεξέλθετε με επιτυχία στο θεάρεστο και δημιουργικό έργο σας.-

Ας είναι κάθε λεπτό της ζωής σας και μια δημιουργία!

Άλλωστε, το αξίζουν οι ευγενέστατοι και φιλόχριστοι άνθρωποι της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι της οποίας αποτελούν και οι Καλοχωριανοί .

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι δημοτ. Αρχές της Μητροπόλεως σας, άρα και του Αγίου Νικολάου, την οποία εκπροσωπώ ως Δήμαρχος, θα είναι στο πλευρό σας, αρωγοί του θεάρεστου έργου που καλείστε να πραγματώσετε για την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας .

Καλώς ορίσατε .

 

ΑΞΙΟΣ!