in , , ,

Εφυγε 9 μέρες μετά την μητέρα του, την Κυριακή το τελευταίο αντίο

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ανατολικής Κρήτης Ευγένιος, κατά κόσμο Μιχαήλ Πολίτης, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1952. Ο πατέρας του καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη…

Αποχαιρέτησε τη μητέρα του και χωρίς να το γνωρίζει και το ποίμνιο του ο μακαριστός Ιεράρχης. Η τελευταία επαφή με το ποίμνιο του για το Μακαριστό Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιο ήταν χτες το πρωί στην Αγία Φωτεινή.

Εκεί όπου τέλεσε το μνημόσυνο των εννέα ημερών από το θάνατο της μητέρας του και ουσιαστικά δεν αποχαιρέτησε μόνο την ίδια αλλά και τους πιστούς. Λίγες ώρες μετά πήρε το αεροπλάνο για την Αθήνα που ήταν και το τελευταίο ταξίδι του καθώς δεν θα επέστρεφε όρθιος…

Την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ιεράπετρα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής θα τελεστούν Αρχιερατικά Συλλείτουργα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, το πένθος θα φέρει ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Τέλος, χρέη τοποτηρητή στην Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας αναλαμβάνειο ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος.