in , ,

Κάλεσμα στον εμπορικό κόσμο της Νεάπολης, την Κυριακή οι εκλογές για το νέο Δ.Σ

Το κάλεσμα των μελών του Δ.Σ του Εμπορικού συλλόγου της Νεάπολης στις διαδικασίες της γενικής συνέλευσης και των εκλογών της Κυριακής 3 του μήνα δεν απευθύνεται μόνο στους καταστηματάρχες του κλάδου του εμπορίου.
Ήδη έχει ξεκινήσει, όπως ενημέρωσε την ΑΝΑΤΟΛΗ η επεξεργασία του καταστατικού του συλλόγου ώστε και τυπικά μέλη του να είναι όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής ανεξάρτητα της  ειδικότητας τους και τους επαγγελματικού τους προφίλ.
 
«Όλοι οι επαγγελματίες, σχεδόν, είναι κοντά μας και συμμετέχουν στις δράσεις και στην λειτουργία του συλλόγου, τυπικά όμως για αν είναι και επίσημα ενταγμένοι θα πρέπει να αλλάξουμε το καταστατικό το οποίο κάνει λόγω μόνο για όσους ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει λόγος σε εποχές που η ενότητα και η ευρεία συμμετοχή πρέπει να υπερτερούν εμείς να είμαστε χωρισμένοι σε διάφορους μικρότερους συλλόγους οι οποίοι μόνοι τους δεν θα έχουν ούτε την δυναμική ούτε και την μαζικότητα που χρειάζεται προκειμένου να διεκδικήσουν πράγματα και να απαιτήσουν άλλα.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Σταύρος Τζωρτζης ο οποίος δήλωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος την Κυριακή στις εκλογικές διαδικασίες.
 
Σε ότι πάντως αφορά την θητεία του νυν Δ.Σ ο ρόλος που είχε στα τοπικά δρώμενα δεν ήταν μόνο το καλό των συμφερόντων των επαγγελματιών, ουσιαστικά ο εμπορικός σύλλογος της Νεάπολης ήταν ακόμα μια φωνή διεκδίκησης των θεμάτων που η ίδια η κοινωνία έβαζε μπροστά. Στο πλευρό πάντα των τοπικών γενικά απαιτήσεων ο εμπορικός σύλλογος συμμετείχε σε όλες τις δράσεις είτε αυτές αφορούσαν το θέμα του νοσοκομείου της Νεάπολης, των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, των αθλητικών διοργανώσεων αλλά ακόμα και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έγιναν στον Άγιο Νικόλαο είτε για το ΤΕΙ την ΑΣΤΕΑΝ, την εφορεία, το ΙΚΑ και το νοσοκομείο.
 
Πολλές ήταν δε οι φορές που οι επαγγελματίες της Νεάπολης έκλεισαν συμβολικά τις επιχειρήσεις τους συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τους τοπικούς φορείς.  «Είμαστε κομμάτι των τοπικών κοινωνιών και συμβαδίζουμε παράλληλα με τις τοπικές κοινωνίες από την στιγμή που από αυτές και εμείς λαμβάνουμε και με την δράση μας απλά δείχνουμε ότι δεν έχουμε μόνο στου νου μας το κέρδος των επιχειρήσεων μας αλλά όλης της κοινωνίας.» είπε ακόμα.
 
Η γενική συνέλευση και οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι στην αίθουσα των συνεδριάσεων της δημοτικής κοινότητας δίπλα από το ΚΑΠΗ της Νεάπολης.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ