in , , , ,

Μαθαίνουν για το καλό λάδι…

Ξεκίνησε χθες Τρίτη και συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 5 Μαρτίου το σεμινάριο γευσιγνωσιας ελαιολαδου που διοργάνωσε η Ε.Α.Σ. Μεραμβέλλου στις εγκαταστάσεις της στη Νεάπολη με τη συμμετοχή ενδιαφερομένων νέων υποψηφίων γευσιγνωστών.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση, η ευαισθητοποίηση σε ότι  έχει σχέση με την γευστική εικόνα του πολύτιμου  αυτού προϊόντος του τόπου μας.
 Είναι πολύ λίγοι, πράγματι, όσοι γνωρίζουν ή μπορούν να αναγνωρίζουν  το ελαιόλαδο με όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του, θετικά ή αρνητικά, αυτά που το κάνουν  να ξεχωρίζει από τα άλλα. 
«Λένε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κουλτούρα λαδιού. Δεν μπορεί να διακρίνει ποιοτικά αυτόν το θησαυρό μας.Η Ε.Α.Σ. Μεραμβέλλου προσπαθεί να δώσει ευκαιρίες στους ενδιαφερόμενους να γνωρίζουν εξαρχής ή να συμπληρώσουν τις γευσιγνωστικές ικανότητες στο ελαιόλαδο και συγχρόνως να βοηθήσει στην διάδοση αυτών των γεύσεων, όπου αυτό είναι δυνατό.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεραμβάλλου Δημήτρης Μαστοράκης. 
Πολλοί από τους εκπαιδευόμενους θα συμπληρώσουν και την ήδη λειτουργούσα ομάδα γευσιγνωσίας της Ένωσης Μεραμβέλλου, που υφίσταται από το 2009, αναγνωρισμένη επίσημα ως μία από τις τρεις διαπιστευμένες ομάδες της Ελλάδας, με υπεύθυνη τη χημικό-μηχανικό της Ένωσης  κ. Ζαχαρένια Σιγανού. 
Πολύτιμοι βοηθοί – εκπαιδευτές σε αυτή τη νέα προσπάθεια, προσθέτει ο πρόεδρος, είναι οι ειδικές στον τομέα αυτό γευσιγνώστριες κ.κ. Έφη Χριστοπούλου και Μαρία Λαζαράκη, αναγνωρισμένες από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (με έδρα τη Μαδρίτη), που διδάσκουν τους νέους γευσιγνώστες.
ΘΑΝΟΣ Κ.