in

Οι γονείς για τον τόπο και την ιστορία του, video

Χρόνια πολλά παρακολουθώ από πολύ στενά τις δράσεις διαφόρων συλλόγων στην ευρύτερη περιοχή, μέσα σε αυτούς και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων επίσης.

Ανέκαθεν οι συγκεκριμένοι σύλλογοι ενδιαφέρονται  και πολύ καλά κάνουν με τα καθημερινά προβλήματα των σχολειών, λειτουργικά ή κτιριακά ενώ συμμετέχουν ενεργά και σε δράσεις ψυχαγωγικού και διασκεδαστικού περιεχομένου.

Η πρόσφατη παρουσίαση του δεύτερου τόμου των σχολικών αποτυπωμάτων από τον αντίστοιχο σύλλογο του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της Κριτσάς απέδειξε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο και ένα ακόμα ρόλο ύπαρξης και λειτουργίας των συλλόγων γονέων σε περιοχές ειδικά με τόσο πλούσιο πολιτισμό και μεγάλη ιστορία.

Με την συγκεκριμένη τους πρωτοβουλία οι γονείς απέδειξαν ότι είναι και συγγραφείς, και ερευνητές, και δημοσιογράφοι, και λαογράφοι, και εκθέτες χωρίς την ίδια στιγμή κανείς τους να δηλώνει τίποτα περισσότερο από γονέας.

11-12-sxoleio-4

«Είμαστε μια παρέα ανθρώπων που δεν έχουμε ούτε φιλολογικά πτυχία ούτε και άλλες περγαμηνές. Ξέρουμε την ιστορία του τόπου μας και αυτήν θέλουμε να αφήσουμε στα ίδια τα απιδιά μας σαν παρακαταθήκη, να μείνει κάτι και από εμάς στο πέρασμα του χρόνου που αναδεικνύει το χωριό και τους ανθρώπους του.» σχολίασε στο fonien.gr μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου.

 

Μέσα σε μια εκδήλωσε 90 λεπτών περίπου οι γονείς με την βοήθεια των γενικών αρχείων του κράτους, συγχωριανών και φίλων τους παρουσίασαν ακόμα μια περίοδο  από τα σχολικά χρόνια της περιοχής. Μαθητές μίλησαν για το σχολειό τους, παλιού δάσκαλοι επίσης ενώ κάποιοι ταξίδεψαν από μακριά για να βρεθούν στον τόπο που εργάστηκαν πριν χρόνια.

 

Τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις μόνο γεμάτες αίθουσες μπορούν να έχουν τόσο γεμάτες όσο και η αίθουσα ΛΑΤΩ στην οποία καρέκλες έφτασαν για να κάτσει ο κόσμος και από τα σπίτια της γειτονιάς.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.