in , , , ,

Ο βουλευτής, οι αγρότες, η ένταση…video – fotos

Με ένταση ξεκίνησε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (3ος όροφος REX), στον Άγιο Νικόλαο με ομιλητή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου για θέματα ανάπτυξης Νίκο Σκορίνη .
Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου οι περισσότεροι ανέβηκαν στην αίθουσα και αντέδρασαν όταν παρόντες στην αίθουσα, οι ίδιοι έδειχναν τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Κουνενάκη, τους είπε να βγουν έξω ώστε να ξεκινήσει η εκδήλωση.
 
“Εμείς τα έχουμε όλα αυτά πληρωμένα και κανείς δεν θα μας διώξει” ενώ καταλόγισαν διγλωσσία στον κυβερνητικό βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη έλεγαν οι ίδιοι υποστηρίζοντας ότι στην είσοδο του ΡΕΞ ενώ τους έλεγε άλλα μόλις είδε κάμερες και δημοσιογράφους τα άλλαξε.
 
Τα πνεύματα ηρέμισαν λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης  η οποία ξεκίνησε με 40 λεπτά καθυστέρηση.
 
Κατά την διάρκεια δεν των εισηγήσεων οι αγροτοκτηνοτρόφοι αντέδρασαν ξανά, η ένταση επανήλθε ενώ οι ίδιοι αποχώρησαν φωνάζοντας και κτυπώντας τα έδρανα, έφυγαν και κάποια μικρόφωνα, καταλογίζοντας εμπαιγμό στην κυβέρνηση που τους είπε ψέματα.
S1560016 p
Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν  να πείσουν τους αγρότες ότι ο διάλογος είναι απαραίτητος ενώ ο κ. Θραψανιώτης υποστήριξε ότι όλα όσα του είπαν οι αγρότες σε προηγούμενη συνάντηση τους θα τα μεταφέρει στην κυβέρνηση και επανέλαβε ότι δεν έχει κλείσει ακόμα τίποτα.
_D200061 p2
Διακριτικά παρούσα έξω από την αίθουσα ήταν και η τοπική αστυνομία χωρίς να επέμβει στο διάστημα που βρισκόμασταν στην αίθουσα.
_D200065 p
Θ.Κ