in , , , ,

Που ήταν τα μέλη των εφορευτικών; Οέο….fotos

Περισσότερα ψηφοδέλτια, σχεδόν 45 όλα μαζί,  περισσότερες κάλπες, τρείς τον αριθμό για Ευρώπη, Περιφέρεια και Δήμο, περισσότερος χρόνος στην αναμονή αλλά και εντός του εκλογικού τμήματος και, λιγότερα μέλη στις πιο πολλές εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων στην περιοχή της Νεάπολης έκαναν την διαδικασία της Κυριακής ακόμα πιο δύσκολη και περισσότερο χρονοβόρα. 
Έχουμε ξανά τα ίδια και περισσότερα κενά από την προηγούμενη φορά με την διαδικασία να δείχνει πιο περίπλοκη και απαιτητική σε χρόνο. Είναι και πολλές οι ώρες, πολλές οι ευθύνες και λίγα τα χέρια, πραγματικά κάνουμε όλοι μας ότι πιο λαό μπορούμε.» το σχόλιο μέλους σε εφορευτική επιτροπή. 


Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι γραμματείς και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών έβαλαν τα δυνατά τους χωρίς μερικές φορές να μπορούν να περιορίσουν την γκρίνια μερικών πιο  «βιαστικών» και ίσως ιδιότροπων ψηφοφόρων. 


Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον διοικητή του Α,.Τ Νεάπολης αστυνόμο Β’ Γιάννη Παπαλεωνήδα, όλα λειτούργησαν ομαλά και στα 35 εκλογικά τμήματα ευθύνης του Α.Τ της Νεάπολης, 20 σε πρώην Δήμο Νεάπολης και περιοχή Βραχασίου και 15 στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ δεν χρειάστηκε να ιδιοποιηθεί μέλος εφορευτικής επιτροπής ή να μεταφερθεί με όχημα του τμήματος όπως έγινε σε άλλες περιοχές της χώρας. 


Σε ένα μόνο εκλογικό τμήμα της περιοχής υπήρχε μόνο μια κάλπη, αυτή των Ευρωεκλογών και το τμήμα αυτό είναι του καταστήματος κράτησης της Νεάπολης. Εκεί οι κρατούμενοι είχαν το δικαίωμα της ψήφου μόνο την Κυριακή αυτή ώστε να επιλέξουν τους αντιπροσώπους της χώρας μας στην Ευρώπη και όπως ενημέρωσε την ΑΝΑΤΟΛΗ ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης κ. Νίκος Σαρακινός η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα με τους 54 κρατούμενους άνδρες και γυναίκες  από τους 62 που ήταν εγγεγραμμένοι να ψηφίζουν κανονικά. «Όλα λειτούργησαν ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα και καμία δυσκολία» είπε ο διευθυντής.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ