in , , , , ,

Προτάσεις, εντάσεις, ενστάσεις, ο λαχανόκηπος και οι παραιτήσεις, videos – fotos

Ξεκίνησε με αυξημένη συμμετοχή από επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και των καφέ η συζήτηση για το θέμα της χρίσης των κοινόχρηστων χώρων στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η πρώτη παρουσίαση της πρότασης από την Δημοτική αρχή με την συνεργάτη του Δήμου Ίριδα Σεργάκη να παρουσιάζει τις προτάσεις της του Δήμου για 6 περιοχές   στην πόλη με την κουβέντα να επικεντρώνεται όπως είναι λογικό στις περιοχές της Λίμνης, του λιμανιού, την Κιτροπλατείας και της Άμμου.

5-iris

Οι προτάσεις από την δημοτική αρχή  δεν έγιναν αποδεκτές στο σύνολο τους από τους επαγγελματίες που εκπροσωπήθηκαν τόσο από τον σύλλογο τους όσο και από τους ίδιους που δέχονται παρεμβάσεις στα καταστήματα τους ενώ από την μεριά της αντιπολίτευσης η παρουσία δημοτικών συμβούλων ήταν  σχεδόν, ανύπαρκτη. «Τώρα ξεκινά κάτι που είναι ανάγκη να γίνει καθώς η πόλη δεν μπορεί να παραμείνει στάσιμη και δεν μπορεί να φθίνει ακόμα πιο πολύ.» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός τονίζοντας την ανάγκη για συνεργασία και αφήνονταν ανοιχτό κάθε περιθώριο να γίνουν αλλαγές στις προτάσεις του σχεδιασμού. Δείτε στο fonien.gr όλες σχεδόν τις παρεμβάσεις και τοποθετήσεις.

8-zerbos

 

Επαγγελματίας του χώρου της λίμνης είπε πως οι παρεμβάσεις αυτές απλά βάζουν λουκέτο στα καταστήματα τους και ζήτησε όλοι οι επαγγελματίες να μπορούν να έχουν την ίδια απόσταση από την θάλασσα.

7-laxanokhpos

Ο πρόεδρος του συλλόγου των καφέ μπαρ και εστιατορίων Γιώργος Νεραντζούλης είπε πως καλό θα ήταν να αλλάξουν όλοι επάγγελμα και να γίνουν τεντάδες.

10-nerantzoylis

 

Το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Γιάννης Κεντριανάκης τόνισε πως είναι παγκόσμια πατέντα αν φύγουν τα τραπεζοκαθίσματα δίπλα από την θάλασσα όταν παντού στον κόσμο οι πελάτες επι της ουσίας κάθονται σχεδόν μέσα σε αυτή. Ζήτησε δε από την δημοτική αρχή να ακούει τους επαγγελματίες και να σέβεται τις απόψεις τους.

11-kentrianos

Από την μεριά του ο αντιδήμαρχος Κώστας Κοκκίνης είπε ότι σαν πόλη έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα και αναφέρθηκε στο μαγικό 10ήεμρο του Αυγούστου ενώ στην διάρκεια της παρέμβασης του έγινε και κουβέντα για τα βραχιολάκια.

11-kokkinhs

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μιχάλης Κερούλης εστίασε στο γεγονός ότι η πρόταση αυτή είναι πρόχειρη και όχι καλά προετοιμασμένη  σε επίπεδο Δήμου Αγίου Νικολάου και όχι μόνο πόλης.

13keroylis

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καλογεράκης είπε ότι αν ένα μαγαζί κλείσει ο ίδιος θα φύγει από την θέση που έχει άμεσα

12-kalogerakis

 

Επαγγελματίας της περιοχής της Άμμου ζήτησε από την δημοτική αρχή να του πληρώσει όσα έξοδα έχει κάνει έως τώρα και ευχαρίστως φεύγει αύριο το πρωί

14

 

Σε αποστροφή δε του λόγου του ο Δήμαρχος και σε σχόλιο που ακούστηκε για “μεγάλα ονόματα” στην λίμνη είπε πως τέτοια στον ίδιο δεν περνάνε.

1-zerbos

 

ΘΑΝΟΣ Κ.