in , ,

Στα βαθιά από την αρχή στην μαρίνα…

Κρίσιμες αποφάσεις κλήθηκε να λάβει το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας, από την πρώτη κιόλας συνεδρίασή του, αμέσως μετά τη συγκρότησή του σε σώμα.
 
Το Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ συνεδρίασε υπό την προεδρία του Μιχάλη Φαρσάρη και εξέλεξε, κατά την σχετική πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Αντιδήμαρχο Νίκο Χαριτάκη ως α’ αντιπρόεδρο και τον Δημήτρη Σφυράκη ως β’ αντιπρόεδρο.
Ο απελθών πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. Στάθης Βιδάλης έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό της προηγούμενης διοίκησης, τονίζοντας ότι παραδίδει τη ΔΑΕΑΝ σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση, την οποία παρέλαβε με πολλές οικονομικές υποχρεώσεις οι οποίες τακτοποιήθηκαν, καθιστώντας την σήμερα ως μια κερδοφόρα εταιρεία. Όπως ανέφερε η απελθούσα διοίκηση πλήρωσε συνολικά τα χρόνια που άσκησε διοίκηση, ποσό 965.866 ευρώ για οικονομικές υποχρεώσεις που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση.
Σήμερα η μαρίνα προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες, σε βαθμό που να δέχεται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιτήσεις για ελλιμενισμό σκαφών, αλλά να μη διαθέτει χώρο λόγω κορεσμού. Ως δείκτη δε του καλού επιπέδου λειτουργίας της μαρίνας, ο κ. Βιδάλης επικαλέστηκε το ότι έχει πολλούς πελάτες που την έχουν επιλέξει για μακρόχρονη διαμονή στα σκάφη τους τα οποία ελλιμενίζουν εδώ.
Σε 380.000 ευρώ ανερχόταν συνολικά το χρέος της ΔΑΕΑΝ προς τη ΔΕΥΑΑΝ για κατανάλωση νερού – χρέος που παραμένει σε εκκρεμότητα επί χρόνια. Η εταιρεία έχει ρυθμίσει την αποπληρωμή του σε 100 δόσεις και μέχρι σήμερα έχει καταβάλει 38.000 ευρώ.
Η απελθούσα διοίκηση παρέδωσε στη νέα διοίκηση προχθές 300.000 ευρώ σε μετρητά και επιταγές προς είσπραξη 13.000 ευρώ. Με το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος απαλλάσσεται από φέτος, από την πληρωμή φόρου. Πέρυσι είχε πληρώσει 117.000 φόρο, γεγονός που σημαίνει ότι στο εξής θα εξοικονομεί αρκετά χρήματα που πλήρωσε στη Δ.Ο.Υ.
Ο κ. Βιδάλης τόνισε ότι με την πολύ καλή καθαρή οικονομική θέση της εταιρείας, δίνεται η δυνατότητα στη νέα διοίκηση να παραγάγει έργο βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα στις παραλίες και στη μαρίνα.
Ο νέος πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχ. Φαρσάρης επεσήμανε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου που προηγήθηκε μέχρι την ανάληψη της διοίκησης από τον ίδιο, είχε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Βιδάλη και το προσωπικό της εταιρείας.
 
Σημείωσε ότι η Οικονομική Επιτροπή έκανε πολύ καλά τη δουλειά της, έχουν δε λάβει απόφαση για τον έλεγχο από ορκωτό ελεγκτή, που θα καταγράψει επακριβώς και το τι παραλαμβάνει η νέα διοίκηση – τακτική που θα τηρήσει και η νέα διοίκηση.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com