in ,

Σχολείο της ταλαιπωρίας…fotos

Μόνο είσοδο και έξοδο Δημοτικού Σχολείου δεν μαρτυρούν οι φωτογραφίες, και όμως έτσι είναι. Η πραγματικά ανορθόδοξη πορεία της εκτέλεσης των εργασιών στην οδό Καζάνη Αγίου Νικολάου όπου στην ένωση της με τον περιφερειακό δρόμο προς την Αμμούδα και την περιοχή Κοπράνες βρίσκεται το 3ο Δημοτικό σχολείο.
 
Οι εργασίες έχουν σταματήσει και μέρες τώρα η είσοδος και η έξοδος των περίπου 330 μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου   γίνεται από ένα άνοιγμα που έχει αφεθεί πλάτους σχεδόν 2 μέτρων. Η πρόσβαση και η αποχώρησης όλων των μαθητών και των δασκάλων γίνεται από εκεί ενώ τα ξύλα και τα δίχτυα εκτός σχολείου ολοκληρώνουν μια εικόνα που μόνο πολιτισμένη χώρα δεν περιγράφει.
12 11 14 3ο δημοτικο
Καμία πρόληψη δε αν Θεέ μου φίλαγε χρειαστεί να επέμβει στον χώρο του σχολείου πυροσβεστικό όχημα ή κάποιο ασθενοφόρο. Το σχολειό βρίσκονταν εκεί πριν ξεκινήσουν οι εργασίες και κάλλιστα θα μπορούσε να ληφθεί μια πρωτοβουλία ώστε είτε από εκεί να ξεκινήσει το έργο ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα είτε να μην ξεκινήσουν οι εργασίες έξω από το σχολείο όταν το υπόλοιπο κομμάτι ήταν έτοιμο και να κρατήσουν λίγο.
12 11 14 3ο δημοτικο 3
«Πραγματικά τρέμουμε καθημερινά από τον φόβο μας μην γίνει κάποιο ατύχημα ενώ κατανοείται όλοι ότι τα παιδιά ειδικά το μεσημέρι  που σχολάνε τρέχουν και συνωστίζονται στην έξοδο για να φύγουν. Είναι ολοφάνερο ότι δεν υπάρχει καμία πρόληψη για το έργο αυτό στο σημείο του σχολείου μας.» καταθέτει στην ΑΝΑΤΟΛΗ γονιός. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής που βλέπουν ότι το έργο στον δρόμο τους δεν έχει τελειωμό και μόνο προβλήματα δημιουργεί. Ρωτήσαμε την αντιδήμαρχο επί τεχνικών θεμάτων Αφροδίτη Βαρκαράκη σχετικά και η ίδια μας απάντησε πως
 
«Το έργο εξελίσσεται κανονικά χωρίς προβλήματα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα με βάση την αρχική του μελέτη. Έχει γίνει μια πολύ μικρή παρέμβαση για να δημιουργηθεί πιο πλατύ πεζοδρόμιο έξω ακριβώς από το σχολειό καθώς κρίναμε ότι χρειάζονταν περισσότερος χώρος για τα παιδιά. Εδώ όμως και οι ίδιοι οι γονείς θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί όταν φέρνουν και όταν παίρνουν τα παιδιά τους. Δεν γίνεται να επικρατεί αυτό το κυκλοφοριακό κομφούζιο ενώ μπορούν να παρκάρουν και λίγο πιο μακριά από το σχολείο, τώρα ειδικά που είναι σε εξέλιξη οι εργασίες. Λιγάκι υπομονή χρειάζεται από όλους να προλάβουμε και τις καλές καιρικές συνθήκες και το έργο σύμφωνα με τον αρχικό πλάνο που υπάρχει θα ολοκληρωθεί σύντομα.» είπε.
 
Πρόσφατα δε η ίδια δέχτηκε στο γραφείο της γονείς του σχολείου και συζήτησαν για διάφορες τεχνικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο σχολείο.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ