in , , ,

Ταξίδι στον κόσμο με το ΑΚΡΟΑΜΑ και τον Νίκο Παγωμένο. video

Εξαιρετική και η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση ενταγμένη στο πρόγραμμα του μικρού φεστιβάλ του ΠΑΟΔΑΝ για την τρέχουσα περίοδο που έγινε στο ΡΕΞ το βράδυ του Σαββάτου.

 

Επί σκηνής πέντε εξαίσιοι μουσικοί με τέσσερα διαφορετικά σαξόφωνα και κρουστά παρουσίασαν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου με βάση τους κλασσικά κομμάτια από Αργεντινή, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Ρωσία, ενώ στο τέλος έκλεισαν με έργα και ακούσματα Ελληνικά.

 

Σε συνεργασία με το Ωδείο Τέχνης Αγίου Νικολάου βρέθηκε στην πόλη για μια συναυλία το σχήμα ΑΚΡΟΑΜΑ με το έργο του “SAX DE VOYAGE” με μουσικές που δεν έχουμε καθόλου συχνά την ευκαιρία να ακούμε. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Χάρης Αλεξάκης επισήμανε ότι το μικρό φεστιβάλ έχει ήδη αρχίσει να δημιουργία ένα δικό του κοινό το οποίο δείχνει την ανάγκη που υπήρχε για παρόμοια πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη, ευχαρίστησε τους χορηγούς και το Ωδείο Τέχνης για την στενή συνεργασία και είπε πως οι προσπάθειες για τον προγραμματισμό ανάλογων δράσεων θα συνεχιστούν.

 

Οι Στάθης Μαυροµµάτης, σοπράνο σαξόφωνο & καλλιτεχνικός διευθυντής, Λευτέρης Πουλιού, άλτο σαξόφωνο, Γεωργία Λιονάκη, τενόρο σαξόφωνο, Μάρκος Καραβάς, βαρύτονο σαξόφωνο, απέδειξαν με τον πιο μελωδικό τρόπο την μαγεία της μουσικής και το γεγονός ότι αυτή δεν έχει ι ούτε σύνορα ούτε και όρια. Τα μέλη του ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ συνόδευσε στα κρουστά ο καθηγητής του Ωδείου Τεχνης Νίκος Παγωµένος ο οποίος δήχθηκε τα θερμά ευχαριστήρια από τους συνδέσμους του μουσικούς διότι κατάφεραν να αποδώσουν άψογα τα μουσικά θέματα έχοντας κάνει μόνο μια προβα μαζί.

 

Ο Στάθης Μαυρομμάτης, με την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει, συνέχεια έδινε πληροφορίες για τα μουσικά θέματα ξεναγώντας κυριολεκτικά το κοινό που είχε γεμίσει το ΡΕΞ στο μουσικό αυτό ταξίδι.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ