in ,

Το Κέντρο Αποκατάστασης θα γίνει στη Νεάπολη, δέσμευση Ηγουμενίδη, fotos – video

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στην τοπική κοινωνία της Νεάπολης η είδηση χθες το πρωί ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η αποδοχή από τον Υπουργό Υγείας της παραίτησης από τη θέση της αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Νεάπολης της κ. Λίας Μοσχοβιτάκη.

20150521_152938 20150521_154007 20150521_161802
Οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας και οι εκπρόσωποι των φορέων χαρακτηρίζουν την εξέλιξη ως «επιλεκτική», ώστε να χτυπήσει η Πολιτεία τόσο την καλή λειτουργία του νοσοκομείου όσο και να δημιουργηθούν προβλήματα στη διαδικασία για το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας. Άλλωστε και η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Παιδιού της Κρήτης που δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΤΟΛΗ στις 19 Μαΐου έκανε λόγο για κίνδυνο ακύρωσης του έργου λόγω παρέλευσης του χρόνου, που ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την ανησυχία και προκάλεσε φόβο στην τοπική κοινωνία που τόσους αγώνες έχει κάνει για το θέμα αυτό.

 

 

Το Κέντρο Αποκατάστασης
Ο κ. Ηγουμενίδης απαντώντας σε όλους, ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας θα γίνει στη Νεάπολη. Αυτό το επιβεβαιώνει και ο σχεδιασμός που έχει κάνει για το νομό και την Κρήτη, το γεγονός ότι το έχει συμπεριλάβει στα άμεσα έργα της ΔΥΠΕ, και ότι ήδη έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό των προσλήψεων στις θέσεις που θα χρειαστούν, καθώς και έχει ήδη συναντήσει τον ιατρικό διευθυντή του ΚΑΤ στην Αθήνα προκείμενου να τον δεσμεύσει για την εκπαίδευση των ανθρώπων που θα εργαστούν, επιστημόνων και άλλων, αλλά και για να βρεθεί στη Νεάπολη κατά την πορεία των εργασιών ώστε να επιβλέψει το έργο.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ