in ,

Το σχέδιο για τα επόμενα 5 χρόνια στον Δήμο Αγίου Νικολάου (video)

Το πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο, αποτελούμενο από τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον επιχειρησιακό – οικονομικό προγραμματισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου ως το 2019, όπως αυτό ήδη έχει εγκριθεί από τις 15 Ιουλίου, από το Δημοτικό Συμβούλιο, τέθηκε χθες υπόψιν της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου.
 
Έγινε μια κατ’ αρχήν συζήτηση επί του γενικού πλαισίου, αλλά, όπως επισημάνθηκε από μέλη της Επιτροπής, το σχέδιο είναι πολυσέλιδο και απαιτεί ικανό χρόνο για να το μελετήσουν τα μέλη της και να καταθέσουν παρατηρήσεις και προτάσεις επ’ αυτού, σημειώνοντας ότι η μία εβδομάδα που δίνεται γι’ αυτό, είναι πολύ λίγος χρόνος.
Σημειώνεται ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο ολόκληρο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίου Νικολάου.


Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο υποχρεούται από το νόμο να συντάξει ο Δήμος, καλύπτοντας ολόκληρη τη δημοτική περίοδο. Παρ’ όλα αυτά, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, είναι αμφίβολο αν θα κατορθώσει να υλοποιήσει ποτέ τους στόχους που θέτει μέσα από το σχέδιο αυτό, αφού η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, ο δε προγραμματισμός που εμπεριέχεται στο σχέδιο, τελεί υπό συνολική αίρεση, αφού οι πόροι στους οποίους βασίζεται για να σχεδιάσει έργα και παρεμβάσεις, είναι αμφίβολο αν ποτέ εξασφαλιστούν.
Ακολούθησε σύντομη συζήτηση με τοποθετήσεις ορισμένων εκ των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, η οποία αποτελείται από 25 μέλη, εκ των οποίων παρόντα στη συνεδρίαση ήταν τα 17.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com