in ,

«Όχι» στις βΑΠΕ  στη συγκέντρωση στο «Δρήρος», στηρίζει ΤΕΕ και τοπική εκκλησία.

 
Ζήτησαν να ανακληθεί η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου
 
Σε λαϊκή συνέλευση μετετράπη λόγω αυξημένης συμμετοχής πολιτών και εκπροσώπησης συλλόγων και φορέων η συγκέντρωση ενημέρωσης για τις ΒΑΠΕ το απόγευμα της Παρασκευής στον κινηματογράφο «Δρήρος» της Νεάπολης. Τη συγκέντρωση συγκάλεσαν 25 σύλλογοι του Επάνω Μεραμπέλλου προκειμένου η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί για το θέμα.
_D200098 p
Η συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να ζητηθεί η ακύρωση της πρόσφατης απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, η οποία οριακά με τη διπλή ψήφο του Προέδρου τάχθηκε υπέρ.
_D200071 p
Επίσης να υπάρξει πολυπληθής παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα το απόγευμα στο «Ρεξ»- άσχετα εάν αποσύρθηκε το θέμα από την ημερήσια διάταξη, να απαιτηθεί από το σώμα να συζητήσει το θέμα, να λάβει υπ’ όψιν του την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης και να αποφασίσει αρνητικά για τις συγκεκριμένες μελέτες πριν τη λήξη της προθεσμίας συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο τέλος του μήνα.
Καταλυτικό ρόλο που ενίσχυσαν  όλα τα επιχειρήματα που κατά καιρούς έχουν ακουστεί  για τα αιολικά αυτά πάρκα τέρατα σε μέγεθος και σε εγκαταστάσεις, είχαν τόσο η πρόσφατη  απόφαση του ΤΕΕ ΤΑΚ που για πρώτη φορά τάχθηκε με ένα πολύ σοβαρό και τεκμηριωμένο κείμενο κατά των ΒΑΠΕ  όσο και η συμπόρευση με τους υπόλοιπους φορείς της τοπικής εκκλησίας η οποία με μήνυμα του πρωτοσύσγκελλου Αρχιμανδρίτη Τίτου Ταμπακάκη το οποίο εξέφραζε την άποψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ Νεκταρίου τάσσεται στο πλευρό του αγώνα των φορέων και των πολιτών της περιοχής κατά του όποιου σχεδίου εγκατάστασης τεράστιων αιολικών γεννητριών στην περιοχή.
_D200089 p
Απόλυτα αποδεκτό έγινε και το ψήφισμα του δικτύου κατά των ΒΑΠΕ, το οποίο διαβάστηκε στην συγκέντρωση και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα και τη σύμφωνη γνώμη όλων.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ