in , , ,

Άντεξαν όλοι τους…

Την Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα συναντήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο  της Νεάπολης οι παίκτες που έχουν περάσει από όλα τα αγωνιστικά τμήματα της ΑΕΝ, παιδικό, εφηβικό και αντρών γεννημένοι μετά το 1965 έως αρχές 1980.

 Ήταν μια ιδέα που πρότεινε ο γυμναστής Μανόλης Διαλυνάς ώστε όλοι οι πάλαι ποτέ παίκτες του Νεαπολίτικου μπάσκετ να βρεθούν ξανά. Έτσι και έγινε και μέσα από την πρόσκληση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο κλειστό βρέθηκαν περίπου 15 από τους παλιούς ενώ με την προσθήκη και μερικών νεότερων έγινε το πρώτο  πρωτάθλημα παλαιμάχων της ΑΕΝ.
 ΜΕ λίγα κιλά παραπάνω, αρκετές άσπρες  τρίχες και σαφώς πιο αργές αγωνίστηκες διαθέσεις οι μπασκετικοί του Επάνω Μεραμπέλλου απέδειξαν ότι όταν κάποιος μαθαίνει κάτι καλά, τα βασικά έστω δεν τα ξεχνά. Έτρεξαν, ίδρωσαν, πέτυχαν καλάθια από όλες τις θέσεις πλην αυτή του καρφώματος, και το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους ενώ είναι σημαντικό ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.   
Πλέον η συνάντηση αυτή θα καθιερωθεί να γίνεται τουλάχιστον 3 φορές τον χρόνο, Χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαίρι ώστε και λίγη άθληση να υπάρχει αλλά και το σπορ να κερδίζει συμμετοχές από ένδοξους αθλητές των προηγούμενων δεκαετιών.
 Να θυμίσουμε ότι τα τμήματα μπάσκετ της ΑΕΝ είχαν την τύχη και από την δεκαετία του 1980 είχαν κλειστό γυμναστήριο, το μοναδικό σε όλο το νομό και την ανατολική Κρήτη, πέρα του Ηρακλείου, ενώ αρκετοί από όσους έπαιζαν στα τμήματα της δεν έχουν δει ακόμα τις αλλαγές στην κλειστή αυτή αίθουσα όπου γαλουχήθηκαν σαν αθλητές και χαρακτήρες παλαιότερα .
 Στην επόμενη επίσημη  συνάντηση που ήδη προγραμματίζεται προμηνύεται το παρόν να δώσουν τουλάχιστον 50 παλαίμαχοι του Νεαπολίτικου και Μεραμπελλιώτικου κου Μπάσκετ.  
ΘΑΝΟΣ Κ.