in , , , ,

Άστραψε και βρόντηξε ο Μεθυμάκης στη Νεάπολη.

Άστραψε και βρόντηξε χθες ο εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος για θέματα Νεάπολης Δημοσθένης Μεθυμάκης όταν αντιλήφτηκε νωρίς το πρωί χθες να έχει αποκλειστεί ο κεντρικός δρόμος της αγοράς της Νεάπολης με κάδους απορριμμάτων που χρησιμοποιήθηκαν για εμπόδια και ταμπέλλες της ΔΕΗ για έργα.

 «Θεωρώ απαράδεκτο σε μια πολιτεία όπου τελικά υποτίθεται ότι υπάρχουν νόμοι. Οι πολίτες και οι επαγγελματίες της Νεάπολης δεν είμαστε κάτοικοι καμίας Αφρικανικής χώρας όπου επικρατεί ο νόμος της Ζούγκλας.
 Δεν είναι δυνατόν χωρίς καμία ενημέρωση να έρχονται συνεργία της ΔΕΗ και να αποκλείουν έτσι με το έτσι θέλω τους βασικούς οδικούς άξονες μιας πόλης. Σαφώς και είμαστε υπέρ των εργασιών της ΔΕΗ στο υπάρχων δίκτυο, και βέβαια πρέπει να γίνει η συντήρηση και η αναβάθμιση τους  κανείς μας δεν λέει όχι σε αυτές τις εργασίες, όχι όμως να γίνουν έτσι αυθαίρετα και χωρίς επικοινωνία και ενημέρωση.» 
είπε φανερά αγανακτισμένος ο κ. Μεθυμάκης ο οποίος τόνισε ναι μεν την ενημέρωση που υπήρχες για την διακοπή της παροχής του ρεύματος λόγο των εργασιών αλλά δήλωσε και πλήρη άγνοια για το κλείσιμο του δρόμου της κεντρικής αγοράς. 
«Χωρίς καμία ενημέρωση ούτε στην Δημοτική κοινότητα ούτε και στον εμπορικό σύλλογο οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ ήθελαν να αποκλείσουν έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.» είπε ακόμα και στην επικοινωνία που είχε με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας   στον Άγιο Νικόλαο βγήκε από τα ρούχα του όταν του είπε πως τα συνεργία δεν θα μπορούσαν δουλέψουν Κυριακή, ώστε να μην ενοχληθεί η αγορά, διότι το κόστος ανεβαίνει πολύ. 
«Καλούμαστε λοιπόν όλοι εμείς που χρυσοπληρώνουμε την ΔΕΗ να της πληρώσουμε ακόμα και τις εργασίες της την ίδια ώρα που τεράστιες επιχειρήσεις οφείλουν στην ίδια υπέρογκα ποσά, ενώ όλοι εμείς της πληρώνουμε χαράτσια και αν αργήσουμε να πληρώσουμε απλά μας κόβει την παροχή, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές, πάει πολύ.» είπε ακόμα. 
«Οι εργασίες που γίνονται στους δρόμους της Νεάπολης εντάσσονται  σε μια εργολαβία  με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, που σαφώς και θα είναι προς το καλό της περιοχής όχι όμως μέσα από παρόμοιες μεθόδους. 
Ναι στην ανάπτυξη και στην συντήρηση όχι όμως με αυτή την συμπεριφορά και στάση, όταν δεν και δεν επιλέγουν την Κυριακή σαν μέρα αλλά και όταν προχωρούν σε παρόμοιες εργασίες την Πέμπτη όπου λόγω της λαϊκής αγοράς και η αγορά έχει περισσότερο κόσμο. Επιτέλους να μάθουν να σέβονται τις τοπικές κοινωνίες και να μη τις αγνοούν» είπε τέλος.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ