in ,

Ένα θωρακισμένο όχημα για την αστυνομία της Κρήτης

25 ημιθωρακισμένα οχήματα SUV, δωρεά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το νέο όπλο της αστυνομίας σε περιοχές με βαριά εγκληματικότητα όπως η Δυτική Αττική.

Πρόκειται για αυτοκίνητα που είχαν χρησιμοποιηθεί την ευρωπαϊκή αποστολή στο Κόσσοβο, και παρέμεναν μέχρι σήμερα στο τελωνείο αχρησιμοποίητα, παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν καινούργια και σε άριστη κατάσταση.

Πριν από περίπου ένα χρόνο αποφασίστηκε να δοθούν στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία τα ετοίμασε για τον εξοπλισμό των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Συνοδεύονται από όλα τα ανταλλακτικά και αναλώσιμα που απαιτούνται για τη λειτουργία τους για δύο χρόνια.

Τα τζιπ, μάρκας Toyota Land Cruiser 4.200 κ.ε., παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου παραδόθηκαν στα πληρώματα τους.

Από τα 25 νέα ημιθωρακισμένα τζιπ, τα 16 θα διατεθούν για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της βαριάς εγκληματικότητας στις ΟΠΚΕ της Δυτικής Αττικής, πέντε στην Θεσσαλονίκη (τέσσερα για τις ΟΠΚΕ και ένα για την ΕΚΑΜ Βορείου Ελλάδος) και ένα στην Κρήτη. Τα υπόλοιπα τρία οχήματα, εκ των οποίων τα δύο είναι πλήρως θωρακισμένα, θα ενισχύσουν την ΕΚΑΜ στην Αθήνα.

Τα τζιπ φέρουν θωράκιση που προστατεύει την καμπίνα πέντε θέσεων από βολές μέχρι και καλάσνικοφ, αλλά και από εκρηκτικό μηχανισμό που μπορεί κάποιος να πετάξει από κάτω, ενώ τα ελαστικά έχουν εσωτερική ενίσχυση περιμετρικά της ζάντας, η οποία επιτρέπει στο όχημα να κινείται με 50 χιλιόμετρα την ώρα ακόμα κι αν κλατάρουν και τα τέσσερα.

«Είχαμε πει ότι θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής και βλέπετε σήμερα ότι δεν λέμε λόγια του αέρα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

ΠΗΓΗ: in.gr