in , , , ,

Έτρεχαν εως το παρά πέντε…

Λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει η προθεσμία της κατάθεσης των φακέλων με τις υποψηφιότητες των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, και ακόμα το τοπίο δεν είχε καθαρίσει σχετικά με τις συμμετοχές.

Τόσο η αποχώρηση στο παραπέντε του συνδυασμού του Οδυσσέα Σγουρού για τον Δήμο Αγίου Νικολάου όσο και αυτή του Νίκου Κουρουπάκη στον Δήμο Σητείας προκάλεσαν το ανακάτεμα της τράπουλας των υποψηφίων Δημοτικών και τοπικών συμβούλων.   
Στην ολοήμερη παρουσία από νωρίς το πρωί έως και μετά τα μεσάνυχτα των εργαζομένων στο πρωτοδικείο της Νεάπολης πρώτος κατέθεσε στις 10.30 το πρωί τον φάκελο του ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιεράπετρας ενώ λίγο πριν τις 12 το βράδυ στις 23.45 κατέθεσε ο συνδυασμός για τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου 
«Λασιθιώτικο Κάλεσμα» ο χρόνος που ήθελε ο κάθε συνδυασμός για να γίνει ο πρώτος έλεγχος των δικαιολογητικών ποίκιλε από 15 έως και 50 λεπτά,  από την στιγμή που μερικοί συνδυασμοί δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι σε ότι αφορά τις συμμετοχές και τα δικαιολογητικά ενώ κάποιοι άλλοι με μεγαλύτερη εμπειρία έδειξαν να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. 

Η παρουσία δε δικηγόρου βοηθούσε αρκετά τους συνδυασμούς που οι εκπρόσωποι τους έως και την τελευταία  στιγμή έτρεχαν για να καλύψουν μερικά κενά στα ονόματα τους. 
Η επίσημη δε ανακήρυξη των 15 συνδυασμών που θα διεκδικήσουν τους 4 Δήμους του νομού αναμένεται να γίνει το ερχόμενο Σάββατο από το Πρωτοδικείο της Νεάπολης.
ΘΑΝΟΣ Κ.