in , , , ,

Έφη Βελημβασάκη – Κοκολάκη. "Ο συνδυασμός ‘’Δικαίωμα στην πόλη’’ με εκφράζει απόλυτα."

Πήρα την απόφαση για πρώτη φορά να συμμετέχω στις Δημοτικές εκλογές γιατί δεν δέχομαι
να αποφασίζουν οι άλλοι για μένα, χωρίς εμένα και εγώ να παρακολουθώ παθητικά τα τεκταινόμενα.



Ονομάζομαι Βελημβασάκη Θεονύμφη (Έφη). Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης και κατοικώ στον Άγιο Νικόλαο με καταγωγή από τις Βρύσσες. Είμαι σύζυγος  του Γ. Κοκολάκη (ΚΟΚΟΣ) επιχειρηματία στην Νεάπολη και μητέρα δύο παιδιών.
Πτυχιούχος του τμήμα Μηχανολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με τίτλο «Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης» το 2006. Έχω εργαστεί από το 2005 – 2009 στην Τεχνική – Κατασκευαστική Εταιρεία “Europlan Real Estate”.
Πιστοποίηση του ΕCDL  progress certificate.
Επιμορφωτικά σεμινάρια : ¨Ιδρυση, Οργάνωση και Διοίκηση Μικρομεσαίας Επιχείρησης με χρήση Η/Υ¨ , Management Reporting.
Μιλώ Αγγλικά  (TOEIC).

Γιατί συμμετέχω στον δημοτικό συνδυασμό Δικαίωμα στην Πόλη; 

Ο συνδυασμός ‘’Δικαίωμα στην  πόλη’’ με εκφράζει απόλυτα . Η στέλεχωση του με νέα πρόσωπα δίπλα στα παλαιότερα στελέχη διασφαλίζει την αλλαγή νοοτροπίας στην λειτουργία του Δήμου, αξιοποιώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό που έχει την όρεξη, την διάθεση και την ικανότητα να προσφέρει.
Έχει για επικεφαλής έναν άνθρωπο καταξιωμένο στον χώρο της τοπ. αυτοδιοίκησης με γνώσεις, εμπειρία και αποτελεσματικότητα αλλά και διάθεση για τομές που θα οδηγήσουν την περιοχή στην πρωτοπορία που κατείχε πριν χρόνια .
Ο Δήμος μας χρειάζεται έναν Δήμαρχο και μια δημοτική αρχή που θα βιώνει τα προβλήματα και δεν θα τα προσπερνάει, θα εμπνέει στους πολίτες εμπιστοσύνη, αισιοδοξία, με νέες ιδέες, νέα πρόσωπα και οράματα. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να κάνουμε καλύτερο και πιο ανθρώπινο τον δήμο μας.



Τι θέλω να αλλάξω στον τόπο μου; 

Πήρα την απόφαση για πρώτη φορά να συμμετέχω στις Δημοτικές εκλογές γιατί δεν δέχομαι
να αποφασίζουν οι άλλοι για μένα, χωρίς εμένα και εγώ να παρακολουθώ παθητικά τα τεκταινόμενα. Δεν είχα και ούτε έχω καμία σχέση με την πολιτική ή τα κόμματα. Πιστεύω όμως ότι μπορώ να προσφέρω και να αναδείξω τα προβλήματα της πόλης με τις σκέψεις, ιδέες ενός νέου ανθρώπου που αναζητά μια άλλη πορεία. Ο τόπος μας αξίζει μια καλύτερη τύχη! Τίποτα δεν θα αλλάξει όμως ως δια μαγείας, εάν δεν αποφασίσουμε, εμείς οι ίδιοι, να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Οι συγκυρίες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και ένα καλύτερο μέλλον είναι στο χέρι όλων μας.
Θεωρώ προτεραιότητα την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου, γιατί κανείς δεν περισσεύει αλλά την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομίας, ως συγκριτικό πλεονέκτημα για να βγούμε από το αδιέξοδο και την διαχείριση της μιζέριας μας.