in , , ,

Ήρθε η σειρά της Νέας γενιάς…

O στόχος του συγκεκριμένου δημοσιεύματος είναι μια προσπάθεια αποτύπωσης της κατάστασης που διαμορφώνεται στο προεκλογικό αυτοδιοικητικό  σκηνικό με βάση τον μεγάλο αριθμό ακόμα και στατιστικά των ανθρώπων της νέας γενιάς στις λίστες των ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Είναι δεδομένο ότι όποιος και αν συγκεντρώσει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος στα όρια του νέου Δήμου, σίγουρα θα σημάνει και την είσοδο νέων ανθρώπων στα έδρανα της αίθουσας στον 3οόροφο του ΡΕΞ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. . . Παράλληλα αποσκοπεί και σε ένα κάλεσμα των ηλικιακά νέων ανθρώπων, πολιτών,  να πλησιάσουν την εκλογική διαδικασία και να εμπιστευτούν σχεδόν συνομήλικους τους για την διοίκηση του τόπου στα επόμενα καθοριστικά 5 χρόνια. 
Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουν νέοι άνθρωποι με συγκεκριμένα – ή όχι- χαρακτηριστικά που θα δώσουν κάτι ανανεωτικό και θα εξάψουν το  σχεδόν ανύπαρκτο ενδιαφέρον των ψηφοφόρων. 
Άνθρωποι οι οποίοι θα απεγκλωβίσουν πολλούς περισσότερους που κλεισμένοι στο μικρόκοσμό τους αρνούνται να συμμετάσχουν θεωρώντας ότι αυτό μόνο αρνητικά μπορεί να αποβεί για εκείνους. Η αλήθεια είναι ότι συνολικά η πολιτική διανύει μια περίοδο παρατεταμένης ανυποληψίας. 
Η διαχείριση των κοινών και μάλιστα σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας ενώ θα έπρεπε να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των πολιτών – σε λίγο θα εκλέξουν δημοτική αρχή για πέντε πλέον χρόνια – αντιμετωπίζεται με ένα γενικότερο μούδιασμα , χωρίς ενεργοποίηση και σπίθα ελπίδας. 
Άτομα αδρανή και παθητικά περιφέρονται αγωνιζόμενα να αποδεχτούν ένα τελικό αποτέλεσμα που φαντάζει μονόδρομος. Υπάρχουν δε  ακόμα ευτυχώς με μειωμένη δράση και οι αμετανόητες κομματικές ομάδες που επιχειρώντας να δικαιολογήσουν ή να διαφυλάξουν το όποιο πανελλαδικό ποσοστό  τους, στηρίζουν υποψηφίους αρνούμενοι να δεχθούν ότι κάποτε πια οι καιροί πρέπει να αλλάξουν. 
Εκτιμώ πως η ώρα αυτή έχει ήδη φτάσει και
η δημοκρατία όμως επιβάλλει με τον τρόπο της στον κάθε πολίτη της να εξελίσσεται και να επιδιώκει τη βελτίωση του πολιτικού – αυτοδιοικητικού σκηνικού.
 Η φύση της δουλειάς μου πολλές φορές τις μέρες που πέρασαν με έφερε σε επαφή την ίδια στιγμή είτε σε στρογγυλά τραπέζια είτε σε συζητήσεις τυχαίες να βρεθώ και να μιλήσω, να ακούσω νέους υποψηφίους όλων των συνδυασμών να συζητούν μεταξύ τους και να διαφωνούν ακόμα χωρίς εντάσεις, εξάψεις και υπερβολές. 
Χωρίς χαρακτηρισμούς και ανόητες κατηγορίες και σαχλά υπονοούμενα. Με επιχειρήματα με θέσεις με ουσία στον λόγο ακόμα και όταν διαφωνούσαν, και εδώ είναι η μεγάλη διαφορά, να ξέρει κανείς ακόμα και να διαφωνεί παραγωγικά. Οι νέοι άνθρωποι είναι το αύριο για το οποίο δείχνουν να έχουν την όρεξη, τις γνώσεις να το χειριστούν οι ίδιοι μαζί την εμπειρία μερικών μεγαλύτερων. 
 Ο  δρόμος της ενασχόλησης, της συμμετοχής, της δράσης, που έχουν επιλέξει είναι δύσκολος και είναι δικής τους η επιλογή αυτό. Ας τους βοηθήσουμε να μας αποδείξουν ότι όχι απλά θέλουν αλλά και μπορούν να αγωνιστούν για το δικό τους αύριο, τον δικό μας αύριο στον τόπο μας.
 Είναι καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και η νέα γενιά είναι παρούσα για να το κάνει.   
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ