in , , , ,

“Ήρθε ο Δεκέμβρης με τα γιορτινά του και τις γλυκές εκπλήξεις του’’

 

 

Εκεί που όλοι μας είχαμε συνηθίσει την ζέστη και τον ήλιο αφήνοντας στην άκρη τα μπουφάν, μας έκανε την εμφάνιση του ο Δεκέμβριος με πολλές βροχές και κρύο. Έτσι για να μας θυμίσει ότι ναι είναι χειμώνας επιτέλους και έρχονται Χριστούγεννα γιατί ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο μήνας που σε όλους μας ξυπνάει την εορταστική διάθεση.

 

Σήμερα λοιπόν, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, με μια ημέρα ηλιόλουστη ξανά, έκανα μια βόλτα στην πόλη μας, τον Άγιο Νικόλαο που σε λίγες ημέρες θα γιορτάζει και ήδη έχουν αρχίσει οι εορταστικές εκδηλώσεις σε συνδιασμό με τα Χριστούγεννα δίνοντας μια νότα διαφορετική της καθημερινότητας. Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων τέχνης με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου με κέρασμα και ένα ξυλοπόδαρο σκορπίζοντας χαρά.

2-12-16-polh-3 2-12-16-polh-4 2-12-16-polh-5

Η Εκθεση  βρίσκετε στην οδό Μ. Μεταξάκη και θα λειτουργεί από 2-9 Δεκεμβρίου 2016. Στην συνέχεια βρέθηκα στην πλατεία που κάθε χρόνο η σχολή Kappa Studies και οι σπουδαστές της κερνάει τους περαστικούς προς τιμή του Ανδρέα του Τρυποτηγανά λουκουμάδες ζεστούς με παραδοσιακή συνταγή και από πάνω μέλι με σουσάμι.

Μετά το ζεστό κέρασμα αυτό που έδωσε μεγαλύτερη απόλαυση ήταν ο εορταστικός διάκοσμος που  έχει αρχίσει και στα περισσότερα μαγαζιά που βάζουν τα γιορτινά του .

2-12-16-polh-2

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ