in , , , ,

Ήρωες οι δικηγόροι, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια.

Παράκληση στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που δεν εμφανίστηκαν την προηγούμενη Κυριακή κάνει μέσα από την ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του νομού κ. Νίκος Παπαδάκης.

Ο ίδιος τονίζει την δυσκολία της εκλογικής διαδικασίας για πολλούς συναδέλφους του και για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στα οποία όπως είπε οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ. «Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν το κάνουν αυτό εθελοντικά με την δική τους θέληση από την στιγμή που καλούνται να το κάνουν έτσι και αλλιώς.
 Οι άνθρωποι αυτοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων θυσιάζοντας τον χρόνο τους ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η παρουσία τους είναι πολύωρη και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς τα περιθώρια του λάθους δεν υπάρχουν, καλώ όλους όσους παραλάβει την πρόσκληση τους να βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα διότι η διαδικασία της επόμενης Κυριακής με την επιπλέον κάλπη των ευρωεκλογών θα δυσκολέψει ακόμα πιο πολύ την διαδικασία.
 Αν είναι τα μέλη παρόντα θα διευκολυνθεί η όλη εργασία και θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για όλους όταν μοιραστούν οι ώρες παραμονής τους στην διαδικασία» είπε  και χαρακτηριστικά ανάφερε ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα μέλη εφορευτικών επιτροπών έμειναν όλη την ημέρα από την αρχή έως το τέλος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώ διευκρίνισε  ότι οι ίδιοι που ήταν μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα είναι ξανά στα ίδια εκλογικά τμήματα και την επόμενη Κυριακή. 
Ηρωική δε χαρακτηρίζει την προσπάθεια πολλών συναδέλφων του που με λίγα άτομα στις εφορευτικές επιτροπές κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία, «Μιλώντας με βάση και της δικής μου εμπειρίας, ήμουν και εγώ σε εκλογικό τμήμα της Ιεράπετρας η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα περίπλοκο και καθόλου εύκολη και σίγουρα οι φίλοι εργαζόμενοι στα δικαστήρια της Νεάπολης δεν θα ξεκουραστούν για τις επόμενες μέρες προκειμένου να εκδώσουν τα τελικά αποτελέσματα αλλά και να προετοιμάσουν την διαδικασία της επόμενης Κυριακής που επιπλέον θα έχουμε και τις Ευρωεκλογές.» είπε. 

Αναφορικά με το θέμα της σίτισης των μελών των εφορευτικών επιτροπών και των δικαστικών αντιπροσώπων είπε πως είναι καθαρά θέμα φιλοξενίας ειδικά σε όσους έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας. «Παλιότερα οι Δήμοι φρόντιζαν για την σίτιση, πλέον δεν έχουν ή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα κονδύλιο  μπορούν όμως με βάση τις συνεργασίες που έχουν να εξασφαλίσουν έστω κάποιες χορηγείς από καταστήματα για το φαγητό, επαναλαμβάνω έστω όσων έρχονται από άλλες περιοχές. 
Εμείς εδώ οι ντόπιοι βρίσκουμε λύση ας δούνε όμως οι τοπικοί μας παράγοντες όλους όσους έρχονται από μακριά.» είπε. Είναι δε γεγονός ότι αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι σύμβουλοι ή οι συνδυασμοί είτε σε Δήμους είτε στην περιφέρεια που έστειλαν κεράσματα στα εκλογικά τμήματα την Κυριακή που μας πέρασε.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ