in , , , ,

« Ίδρυση της Σχολής Κοπής Κρέατος στην Νεάπολη Λασιθίου»

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη

Κύριε Υπουργέ, 

Το 2010, 2011 και 2013 λειτούργησε στην Νεάπολη Λασιθίου παράρτημα της Σχολής Κοπής Κρεάτων Αθηνών με σημαντικά και ευεργετικά αποτελέσματα. Πολλοί ήταν οι ενδιαφερόμενοι από όλη την Κρήτη που παρακολούθησαν την εν λόγω σχολή και απέκτησαν τον σχετικό τίτλο σπουδών συμβάλλοντας  έτσι  στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. 

Παρόλο που η λειτουργία του παραρτήματος γνώρισε ευρεία αποδοχή, η ίδρυση ξεχωριστής  Σχολής Κοπής Κρέατος στην Νεάπολη, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά.  Σήμερα , έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες αιτήσεις ενδιαφερομένων από όλη την Κρήτη οι οποίοι  για να παρακολουθήσουν την ίδια σχολή στην Αθήνα επιβαρύνονται οι ίδιοι με τα έξοδα μετακίνησης και παρακολούθησής της .

Σε αντιδιαστολή με το παραπάνω  αξίζει να σημειωθεί ότι,  οι δαπάνες  λειτουργίας  της Σχολής στην Νεάπολη είναι ελάχιστες και περιορίζονται στην εξασφάλιση μίας μικρής πίστωσης από πλευράς Υπουργείου που αφορά τα οδοιπορικά , τις διανυκτερεύεις και τις ημερήσιες αποζημιώσεις των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν.   

Κύριε Υπουργέ ,

σε μία περίοδο που η επικαιροποίηση σε νέες μεθόδους κοπής και πώλησης του κρέατος καθώς και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων δομών το επιβάλλουν  

σε μία περίοδο που η ανεργία κυρίως των νέων ανθρώπων στην επαρχία  καλπάζει

-θα εξετάσετε το ενδεχόμενο λειτουργίας της Σχολής Κοπής Κρέατος στην Νεάπολη Λασιθίου ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Πλακιωτάκης Ιωάννης