ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΕΝΑ “ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ” ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ

ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΕΝΑ “ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ” ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η βιτρίνα μιας πόλης αντικατοπτρίζει τους κατοίκους της.  Άραγε τί πιστεύει ο κάθε επισκέπτης της περιοχής μας για τους κατοίκους μας, όταν αντικρίζει τόσες ακαθαρσίες και τα αδέσποτα να περιφέρονται μες στα πόδια τους;…γραφει ο Κωστής Κοκολάκης, πρόεδρος πολυτέκνων Αγ. Νικολάου


Αυτό ακριβώς που θα σκεφτόμασταν και εμείς οι ίδιοι αν το συναντούσαμε σε κάποιο άλλο μέρος: Καμιά μέριμνα επί του θέματος.
Είναι στενάχωρο το γεγονός πως κάποιοι ασυνείδητοι πετούν στο δρόμο τα ζώα, που κάποτε είχαν επιλέξει για συντρόφια. Πως θέτουν την αλαζονεία τους πάνω από την κοινή ευημερία. Και πως θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των ζώων, όσο και των κάτοικων. 
Και αυτό γίνεται άμεσα και έμμεσα. Άμεσα, καθώς τα ζώα αυτά, συνήθως, δεν έχουν λάβει ποτέ στη ζωή τους κτηνιατρική περίθαλψη και αγωγή, καθώς και γιατί έχουν αναπτύξει επιθετική συμπεριφορά, απειλώντας την σωματική ακεραιότητα των περίοικων. 
Την απειλούν και έμμεσα, καθώς αποτελούν πηγή αρρωστιών, όπως η λεϊσμανίαση, που μεταφέρεται τόσο σε αλλά ζώα, όσο και στους ανθρώπους, αλλά και γιατί κουβαλούν παράσιτα που τα συντροφεύουν, αλλά συνάμα τα απειλούν. 
Ας το δούμε όμως μέσα από ηχηρά παραδείγματα. Το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου, αλλά και η πλατεία Νεάπολης είναι δυο από αυτά. 
Αγέλες σκύλων, ως επί το πλείστον, αλλά και μοναχικά σκυλιά, περιφέρονται όλη μέρα, νηστικά και άνυδρα, επιθετικά και απεγνωσμένα, σκορπίζοντας ανησυχία και φόβο τους περιοίκους, οι όποιοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν. Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο άνθρωποι κάθε ηλικίας με τραύματα από δάγκωμα αδέσποτου ζώου. Και δεν είναι μόνο αυτό. 
Οι ακαθαρσίες τους κοσμούν κάθε γωνία το πεζοδρομίων, που πλέον γίνονται απροσπέλαστα και δημιουργούν την εντύπωση πως είναι παραμελημένα και εγκαταλελειμμένα.  
Η δημόσια υγιεινή είναι ζήτημα που μας αφορά συλλογικά, αλλά και ατομικά, και πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Η αδιαφορία μας καθιστά συνένοχους. Και επειδή θέλουμε να έχουμε Δικαίωμα στη Πόλη, μια πόλη με φυσική ομορφιά και δεκάδες γραφικά χωριά να την κοσμούν, καλούμαστε να κάνουμε τη σωστή επιλογή.
υποψηφιος με τον συνδυασμό 
“Δικαίωμα στην πολη”
 
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban