in , ,

Αισιοδοξούν οι ξενοδόχοι.

Με αισιοδοξία ετοιμάζονται να υποδεχτούν τη νέα τουριστική περίοδο οι Έλληνες ξενοδόχοι, ελπίζοντας σε επαλήθευση των θετικών εκτιμήσεων για άλλη μια καλή τουριστική χρονιά, το 2014.
Εφόσον, βέβαια, εξασφαλιστούν η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική ηρεμία στη χώρα.
Παρά το γεγονός όμως ότι το 2013 υπήρξε μια εξαιρετική χρονιά, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν σκληρά τα προηγούμενα 3- 4 χρόνια, θα χρειαστούν άλλες 2-3 καλές χρονιές, όπως το 2013, για να μπορέσουν να ισορροπήσουν, να σταθούν στα πόδια τους, να επενδύσουν και να διεκδικήσουν με καλύτερους όρους, το κομμάτι που τους αναλογεί στην παγκόσμια τουριστική αγορά, με όρους ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου Μανόλης Βαρκαράκης, συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ξ.Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Βαρκαράκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ότι «γενική υπήρξε η διαπίστωση ότι το 2013 ο τουρισμός απέδειξε ότι αποτελεί τη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα της χώρας και συγχρόνως τον κύριο αιμοδότη της απασχόλησης».

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com