in , , ,

Ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στο ‘’Καλημέρα Κρήτη’’

Επίσημη τελετή ανάρτησης της ‘’Γαλάζιας Σημαίας’’ πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Καλημέρα Κρήτη’’ 

παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βραχασίου κ. Γιώργου Φθενάκη, του Διοικητή του Α.Τ. Νεάπολης κ. Γιάννη Παπαλεωνίδα, της περιβαλλοντολόγου του Δήμου κας Μαρίας Λαζαράκη, των εκπροσώπων της εταιρίας, της διαχείρισης και πλήθος επισκεπτών του ξενοδοχείου.
Ο κ. Κουνενάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις που έχει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου είναι οι γαλάζιες σημαίες. Είναι γνωστό ότι έχουμε πάρει 25 γαλάζιες σημαίες και είμαστε ο πρώτος Δήμος αναλογικά σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε πρόσφατα η απονομή των βραβείων για τις γαλάζιες σημαίες έγινε στον Αλμυρό, τιμώντας ακριβώς αυτή την πρωτιά του Αγίου Νικολάου και τη συνέπεια του. Σήμερα ήταν η σειρά του ‘’Καλημέρα Κρήτη’’. Με τη γαλάζια σημαία πιστοποιείται η καθαρότητα και η ασφάλεια της συγκεκριμένης παραλίας».
Ο Δ/ντης του ξενοδοχείου ενημέρωσε τους επισκέπτες  για τη σημασία της γαλάζιας σημαίας  και την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να ανταποκριθούν στα αυστηρά κριτήρια που υπάρχουν για να μπορεί μια ακτή να πάρει την πιστοποίηση της γαλάζιας σημαίας.
Ο Νομός Λασιθίου βρίσκεται και φέτος πανελλαδικά στην πρώτη θέση με 42 γαλάζιες σημαίες από τις οποίες 25 ανήκουν στο διευρυμένο  Δήμο Αγίου Νικολάου.
Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. 

Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Άγιος Νικόλαος,20-06-2014

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου