ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ Β’ ΓΥΡΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΛΑΣΙΘΙΟΥ  ΓΙΑ Β’ ΓΥΡΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim 2-12-glamour-anim-124x53

Οι κομματικές οργανώσεις Λασιθίου του ΚΚΕ απευθύνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους οπαδούς και φίλους που συμπορεύτηκαν και δούλεψαν μαζί μας για να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο τόπο μας, τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους και στην περιφέρεια Κρήτης.Εκατοντάδες εργατοϋπάλληλοι, αγρότες, φτωχοί επαγγελματίες συνταξιούχοι, νέοι και νέες δεν υποτάχθηκαν στα εκβιαστικά διλλήματα της «καλύτερης διαχείρισης», των «ανεξάρτητων» ψηφοδελτίων, στην τρομοκρατία και τον φόβο, ψήφισαν και στήριξαν  «Λαϊκή Συσπείρωση», πάρα πολλοί έκαναν το βήμα για πρώτη φορά.
Ούτε μία χαμένη ψήφος και στις Ευρωεκλογές της Κυριακής, με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να ριχτούμε στη μάχη για τις λίγες μέρες που έμειναν, να ενισχυθούν ακόμη πιο πολύ οι δυνάμεις του ΚΚΕ, η δύναμη δηλαδή, που είναι η αιχμή του δόρατος του εργατικού λαϊκού κινήματος απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Η αύξηση των ψήφων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους τρεις μεγάλους δήμους του Νομού και σε όλο το Λασίθι με το ψηφοδέλτιο της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου είναι κομμάτι της σημαντικής ανόδου που κατέγραψε η “Λαϊκή Συσπείρωση” σε όλες τις περιφέρειες με 8,9 πανελλαδικό ποσοστό και σε πάνω από 200 δήμους σε όλη την Ελλάδα, σε σχέση με την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Κάθε μία ψήφος που ενίσχυσε τη “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι ψήφος κερδισμένη για τα λαϊκά συμφέροντα. Ψήφος που πιάνει τόπο για την ισχυροποίηση των αγώνων, για να μπουν εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο. Είναι ψήφος για να έχει ο λαός συμπαραστάτες μέσα και κυρίως έξω από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια.
Ο δρόμος της χειραφέτησης και του απεγκλωβισμού από τα κόμματα και τις δυνάμεις του ευρωενωσιακού κατήφορου πρέπει να ενισχυθεί ακόμη πιο πολύ στον Β’ γύρο των τοπικών εκλογών και στις Ευρωεκλογές, καταδικάζοντας τις δυνάμεις αυτές, με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ είτε στις τρεις κάλπες στον Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα είτε στις δύο κάλπες σε Σητεία και Οροπέδιο.
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε όσους επέλεξαν να απέχουν από τις εκλογές, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα δώσουν μήνυμα αντίθεσης σε αυτή την πολιτική, αλλά και εκείνους που την τελευταία στιγμή υπέκυψαν στην πίεση και έκαναν άλλη επιλογή στην κάλπη. Έχουν τη δυνατότητα και πρέπει να το ξανασκεφτούν.
Η θέση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με τα κριτήρια ψήφου που διατυπώναμε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο και αφορά όλες τις περιφέρειες και τους δήμους όπου τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δεν κατόρθωσαν να βρεθούν στο Β’ γύρο των εκλογών. Δεν υπάρχει επομένως κανένας χώρος για παρερμηνείες, κουτοπονηριές ή υπόγειες φήμες. Αυτά χαρακτηρίζουν την πρακτική και στάση των άλλων πολιτικών χώρων και όχι του ΚΚΕ.
Η ψήφος στο ΚΚΕ δίνει δύναμη στο λαό για την επόμενη μέρα, όπου, ανεξάρτητα ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα, θα είναι εδώ η πολιτική της ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέες μειώσεις και περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, η φοροληστεία και τα χαράτσια. Δίνει δύναμη για να μπουν εμπόδια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Είναι ψήφος για να γίνει ένα βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στο δρόμο της ανατροπής.
Την επομένη των εκλογών –θες δεν θες- θα είσαι στην αντιπολίτευση αφού απέναντι σου, στην εξουσία θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι τραπεζίτες, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, βιομήχανοι και εφοπλιστές. Μην περιμένεις άλλο για να ενισχύσεις ακόμη πιο πολύ αυτή την αντιπολίτευση, για να αντιπαλέψεις τα καταστρεπτικά για το Λαό σχέδια τους. Το εργατικό λαϊκό κίνημα όσο πιο πολύ δυνατό γίνεται τόσο πιο πολύ θα συνειδητοποιεί και την απέραντη δύναμη του για ριζικές, φιλολαϊκές λύσεις χτίζοντας μία κοινωνία χωρίς δεσμεύσεις και προσαρτήσεις, χωρίς παράσιτα που θα κλέβουν τον πλούτο που παράγεις, μία κοινωνία σχεδιασμένη για να υπηρετούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ιδιαίτερα της νεολαίας. 
Γι’ αυτό την Κυριακή 25 Μάη το συμφέρον για τους εργαζόμενους είναι να καταψηφίσουν τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής, να μην υποκύψουν στη λογική του “μικρότερου κακού”, που κάθε φορά αποδεικνύεται είτε εξίσου, είτε χειρότερο κακό. Είναι η μόνη επιλογή που δείχνει σήμερα την πραγματική διέξοδο που έχει ανάγκη ο τόπος. Οτιδήποτε άλλο είναι κυριολεκτικά βήμα προς τα πίσω.
Όλοι και όλες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Παρασκευή 23 Μάη, στις 20:30, στην Μαρίνα 
Τι περιμένεις; Κάνε το βήμα. Σπάσε τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Κομματική Οργάνωση Λασιθίου                                                                            20/5/2014
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban