in , , , , ,

Αντίο σχολείο με πικ – νικ

Άλλη  μια σχολική χρονιά έφτασε  στο τέλος της και  ο αποχαιρετισμός έπρεπε να είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερος για τα παιδιά του 1ου νηπιαγωγείου Νεάπολης. Μέσα από τις καλοκαιρινές τους δράσεις ξεχώρισαν  οι δύο μεγαλύτερες οι οποίες οργανώθηκαν αρκετό καιρό πριν και είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στις ψυχές εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.
 
Με εκδρομική διάθεση επισκεφτήκανε  το Δημοτικό Κήπο Νεάπολης  δύο ημέρες πριν το τέλος και πραγματοποιήσανε το καλοκαιρινό τους ΠΙΚ – ΝΙΚ, τρώγοντας γύρω από το τεράστιο τραπεζομάντηλο πάνω στο ολοπράσινο γρασίδι, νοστιμιές που ταιριάζουν σε τέτοιες εξορμήσεις στην εξοχή.
 
Στη συνέχεια αφοσιωθήκανε σε εικαστικές δημιουργίες  κάτω από τα δέντρα με τις οποίες και στολίσανε τον κήπο με τις καλοκαιρινές  ευχές των παιδιών, παίξανε πολλά παιχνίδια και η διασκέδασή τους κορυφώθηκε στις κούνιες του κήπου. Μαζί τους έγιναν παιδιά και μερικές μαμάδες που τους συνόδευσαν  και έπαιξαν μαζί τους προσφέροντας και τις επιπλέον νοστιμιές τους, καθώς πάντα η προθυμία τους είναι πολύ μεγάλη.
 
Οι τίτλοι του τέλους γράφτηκαν με τα παιδιά μεταμορφωμένα, όπως πάντα σε πολύ χαρακτηριστικές φιγούρες και ρόλους και μια γιορτή γεμάτη χρώματα, τραγούδια και μουσική, χορό , όμορφα λόγια  από τον κόσμο της θάλασσας, της φύσης, της τέχνης και της επιστήμης.
 
Λόγια που οι μικροί μαθητές αγάπησαν όλο τον καιρό της προετοιμασίας  και εξέφρασαν με έντονο ενθουσιασμό μα και συγκίνηση, καπέλα αποφοίτησης, παλέτες και πινέλα, όλα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Γέμισε ο κήπος του σχολείου με χαρούμενους γονείς, μεγαλύτερα αδέλφια και παλιότερους μαθητές από το 1ο  Δημοτικό Σχολείο, που κι αυτοί αναπολούν τις δικές τους γιορτές από το νηπιαγωγείο μας.
 
Το καλλιτεχνικό τέλος δόθηκε με το Καλοκαιρινό τους εργαστήρι, όπου γονείς και παιδιά για άλλη μια φορά μεγαλούργησαν με υλικά της θαλάσσιας φύσης και γέμισαν τις διακοσμημένες τους κούτες με τα χειροποίητα  αριστουργήματά  τους καθώς και των ίδιων των παιδιών. Οι  πολλές ευχές, η μεγάλη συγκίνηση, τα δώρα και οι τελευταίες τους φωτογραφήσεις  έγιναν γύρω από το μεγάλο μπουφέ, με τις καθιερωμένες νοστιμιές και τα κεράσματα των γονιών και φυσικά με πολλά δροσερά παγωτά. «Ενα τέτοιο εντυπωσιακό τέλος ταίριαζε απόλυτα σε μια χρονιά που πέρασε γεμάτη έντονες συγκινήσεις και ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ μεγάλων και μικρών, καλό καλοκαίρι» σχολίασε στα παιδιά και στους γονείς η Προϊσταμένη του σχολείου Ζωή  Ντακούλα
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ