Ανταποκρίνομαι και συμμετέχω στην κίνηση “ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ” Οροπεδίου Λασιθίου.

Ανταποκρίνομαι και συμμετέχω στην κίνηση “ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ” Οροπεδίου Λασιθίου.
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim

Άρθρο ανταπόκρισης και συμμετοχής, του κ. Γεωργίου Σμυρνάκη σχετικά με την δημοτική κίνηση “ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ” οροπεδίου Λασιθίου.

Η αδράνεια του πολίτη και η ουσιαστική αδιαφορία από την πολιτική καθημερινότητα ,το “κατεστημένο” της “εξουσίας”, οι πελατειακές σχέσεις, η γήρανση του πληθυσμού όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί όροι, χαρακτηρίζουν το παρόν του τόπου μας λες και προέκυψαν από την μελέτη των προβλημάτων του.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν χαρακτηρίζουν τον ντόπιο, τον κάτοικο του Οροπεδίου που αγωνίζεται καθημερινά και άλλος ασυνείδητα, άλλος συνειδητά κρατούν τον τόπο ζωντανό, “ακόμα”.
Δεν χαρακτηρίζουν ούτε τον απόδημο Λασιθιώτη που μπορεί, θέλει και οφείλει να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Οροπέδιο, με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο ,προκειμένου να συμβιώσουν και να υλοποιηθούν αρμονικά όλοι οι θεωρητικοί όροι που χαρακτηρίζουν μια κοινωνία “δημοκρατική”.
Με δεδομένο ότι η κοινωνία του Οροπεδίου δεν αντέχει άλλες συγκρούσεις, η παραγωγική δυναμική, αν δεν επαναπροσδιοριστεί, σύντομα θα βρεθεί εκτός αγοράς, η διαβίωση στο Οροπέδιο θα είναι “σκληρή” ακόμα και για τους πλέον ρομαντικούς, το επιχειρείν αιωρείται άλλα δεν βρίσκει την θέση του…
Συστρατευόμαστε ανοιχτά, χωρίς μυστικούς δείπνους, χωρίς πολιτικούς χαρακτηρισμούς, μακριά από μικροπολιτικές – πελατειακές σχέσεις και εφαρμόζουμε δημοκρατικές διαδικασίες.
Ακούμε και συζητούμε κάθε ατομική άποψη και διαμορφώνουμε την κοινή πορεία μας.
Όλοι μαζί καταργούμε το ατομικό συμφέρον και προωθούμε το συλλογικό γιατί αυτό επιτάσσει το σήμερα για να ονειρευτούμε το αύριο του τόπου μας.
Γιώργος Εμμ. Σμυρνάκης
Επιχειρηματίας
Μαρμακέτων οροπεδίου Λασιθίου>>
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 
29-8-fpa-400-ban