in ,

Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Παππά με 14-11

Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το ΣτΕ ο νόμος Παππά με ψήφους 14-11.

Πρόκειται για πλήρη ανατροπή, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο, χωρίς να δοθεί προθεσμία στο ΕΣΡ για να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο νόμος ακυρώνεται και όλη η διαδικασία που έχει γίνει μέχρι τώρα «κατεδαφίζεται» και δεν υπάρχει δυνατότητα διορθωσής της.

Κάτι που σημαίνει ότι τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν, οι άδειες που έχουν δοθεί είναι στον «αέρα» και τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στους υπερθεματιστές.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι το ΕΣΡ ήταν το μόνο αρμόδιο για να διοργανώσει τον διαγωνισμό και ότι κακώς έγινε με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού, του Νίκου Παππά.

Πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα, σαν να μην έχει γίνει διαγωνισμός και το ΕΣΡ που θα συγκροτηθεί θα είναι εκείνο που θα αναλάβει τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Νωρίτερα δόθηκε σκληρή μάχη, καθώς υπήρξε ομάδα δικαστικών που πρότειναν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος αλλά να δοθεί προθεσμία στο ΕΣΡ που θα συγκροτηθεί, προκειμένου να διορθωθούν με βάση το σύνταγμα τα κακώς κείμενα που είχαν γίνει στον διαγωνισμό των καναλιών. Αυτή όμως η άποψη δεν επικράτησε.

Πηγή: iefimerida.gr