Αποφοίτηση ΑΣΤΕΑΝ και Άπαντες, ΑΠΟΝΤΕΣ

Αποφοίτηση ΑΣΤΕΑΝ και Άπαντες, ΑΠΟΝΤΕΣ
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim 2-12-glamour-anim-124x53

17 επιπλέον  επαγγελματίες του τουρισμού υψηλού επιπέδου αποφοίτησαν την σπουδαστική περίοδο που μας πέρασε από την ΑΣΤΕΑΝ

Στην πιο σημαντική τους εκδήλωση οι σπουδαστές της σχολής που τόσο θέλουμε να παραμείνει στην πόλη του Αγίου Νικολάου ένιωσαν την απαξίωση από όλους τους τοπικούς φορείς μας.

Οι  Εμμανουήλ Βαρώτσης, Ντένης Βεισλλάρη, Αναστασία Γεννάτου, Πολυξένη Γκιόκα, Γεωργιάδου Ζαφειρίου, Χρυσάνη Ιορδάνου, Νικολέτα Καραγιάννη, Δημήτριος Μελάκης, Μανούσος Μπατάκης, Θεόδωρος Νησιώτης, Έρβις Ντικάι, Ιφεομα Ουκα Γουεντυ, Λ. Παπαδογεωργόπουλος, Ελισάβετ Πίπου, Χρήστος Σίγγας, Δήμητρα Σουλίου, Ολυμπία-Ελένη Χαχούλη 

παρέλαβαν του τίτλους και τις βραβεύσεις τους οι: 

Έπαινος Γενικής Επίδοσης δόθηκε στην Μαυροειδή Βασιλεία σπουδάστρια Α’ έτους.
Έπαινος Επίδοσης εξαμήνου για το Γ’ έτος δόθηκε στην Χαχούλη Ολυμπία – Ελένη, για το Β’ έτος στην Στούπα Ιωάννα και για το Α’ έτος στην Μαυροειδή Βασιλεία. 

Σε μια λιτή τελετή αποφοίτησης, την 17η στην σειρά,  που έγινε το απόγευμα χθες στο ξενοδοχείο Mira mare όπου οι σπουδαστές της σχολής κάνουν και την πρακτική τους εξάσκηση  στην διάρκεια των σπουδών τους. Η διευθύντρια  της  σχολής  κα. Βανέσσα Σημαντηράκη στο σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα της είπε μεταξύ άλλων  

«Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή, όχι μόνο για τους απόφοιτους  που αποχαιρετούν τα θρανία της Σχολής, αλλά και για εμάς τους καθηγητές τους που νιώθουμε να παραδίδουμε άλλη μια σειρά άρτια καταρτισμένων και αξιόμαχων στελεχών για να υπηρετήσουν τον τόσο σημαντικό, δυναμικό και ανταγωνιστικό κλάδο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, ιδιαίτερα δε στη χώρα μας που είναι τόσο εξαρτώμενη από την απόδοση αυτού του κλάδου.

 Είμαι σίγουρη, ότι εσείς, που καταφέρατε μέχρι σήμερα να ανταποκριθείτε, σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων αλλά και στο πιο μακρύ και απαιτητικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που υλοποιείται σήμερα στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, πήρατε τα απαραίτητα εφόδια και αναπτύξατε ποιότητες καθοριστικές για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. 

Το πτυχίο που θα πάρετε στα χέρια σας, δεν εξαργυρώνει από μόνο του την επιτυχία. Σας  δίνει όμως την ώθηση για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον επαγγελματικό στίβο. Σας εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, ενάντια στη λογική της ήσσονος προσπάθειας, να λειτουργήσετε με ενθουσιασμό, να αποφύγετε τη μετριότητα κυνηγώντας να γίνεστε ολοένα καλύτεροι και τελικά να ξεχωρίσετε όπου σταδιοδρομήσετε.» ενώ ευχαρίστησε τους καθηγητές τους συνεργάτες της σχολής και τους ιδιοκτήτες του MIRAMARE για την άψογη συνεργασία τους. 

Ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της χώρας κ. Γιώργος Πελεκανάκης  ο οποίος συνεχάρη τους αποφοίτους σπουδαστές και είπε μεταξύ άλλων  πως 

«Όμως η ποιότητα του τουρισμού, δεν εξαρτάται μόνο από τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στον   συγκεκριμένο τομέα, αλλά και από τη συνολική τουριστική συνείδηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των εμπλεκόμενων στις διάφορες τουριστικές δραστηριότητες ατόμων. 

 Για αυτό  το  σκοπό άλλωστε, οι διεθνείς φορείς που ασχολούνται με τη βελτίωση της ποιότητας του τουρισμού επισημαίνουν την ανάγκη για ολιστική κοινωνική προσέγγιση και σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος από το σύνολο των επαγγελματιών μιας περιοχής.  

Με βάση τα παραπάνω, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τη σπουδαιότερη συνιστώσα της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος καθώς οι τουριστικές υπηρεσίες βασίζονται πρωτίστως στον επαγγελματισμό και στην ανθρώπινη συμπεριφορά… 

Μια σύγχρονη τουριστική εκπαίδευση σήμερα θα πρέπει  να εκπαιδεύει επαγγελματικά τα άτομα τα οποία στο άμεσο μέλλον θα απασχοληθούν στον τουριστικό τομέα, με τρόπο ώστε αφ’ ενός να είναι σε θέση να ανταποκριθούν ουσιαστικά στις όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις των τουριστικών υπηρεσιών και αφ’ ετέρου να καθίστανται ικανά να παρακολουθούν τις μελλοντικές εξελίξεις της τουριστικής αγοράς μέσα από την κατάρτιση και τη δια βίου εκπαίδευση.» είπε ενώ κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως τους απόφοιτους πως 

” Ο δρόμος που διαλέξατε σίγουρα δεν είναι με ροδοπέταλα στρωμένος. Μπορώ μάλιστα να σας πω ότι τα δύσκολα αρχίζουν μόλις τώρα. Θα πρέπει να αγωνιστείτε, να εργαστείτε, να παλέψετε σκληρά, να ανταποκριθείτε σε ένα απαιτητικό σύστημα που σας θέλει ενεργούς πολίτες και όχι νωθρούς και να αναπτύξετε ποιότητες καθοριστικές για την κρίση του οποιουδήποτε μελλοντικού σας εργοδότη. 

Μην ξεχνάτε ότι το επάγγελμα που διαλέξατε έχει να κάνει με «ανθρώπινες σχέσεις».  Υπηρεσίες που απευθύνονται από ανθρώπους προς ανθρώπους.  Αυτή ακριβώς είναι και η μεγάλη διαφορά ενός εργαζόμενου στον τουρισμό.  

Ο εργαζόμενος στον τουρισμό κατά την διάρκεια της εργασίας τους εκπροσωπεί εκτός των ίδιο του τον εαυτό, την εταιρεία στην οποία εργάζεται αλλά το ποιο σημαντικό εκπροσωπεί και την χώρα του.» στην συνέχεια έγινε η απονομή των τίτλων σε σένα εμφανώς κλίμα συγκίνησης από όλους.
Σαν εκπρόσωπος των τελειόφοιτων η Χρυσάνθη Οικονόμου φανερά απευθυνόμενη προς τους συμφοιτητές της είπε πως τα 3 αυτά χρόνια που πέρασαν θα μείνουν μέσα τους ανεξίτηλα. 

«Στην αρχή στεναχώρια, τόπος μικρός μακριά, χωρίς άλλες σχολές, όμως στο πέρασμα του των μηνών η γνώση οι εμπειρίες οι στιγμές μας γέμισαν και αγαπήσαμε τόσο τον τόσο και την ΑΣΤΕΑΝ ΜΑΣ που δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Τελειώνουμε και είμαστε όλοι φίλοι αγαπημένοι μεταξύ μας, ας συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη τις ζωές μας.» είπε. 

Στην τελετή χαιρετισμό έστειλε και ο υφυπουργός εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης ενώ το παρόν έδωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μανόλης Bαρκαράκης και ο  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης. 

«Αισθάνομαι πραγματικά άσχημα για τον τόπο μας και για αυτ’α τα παιδιά ενώ θεωρώ απαράδεκτο να μην βρίσκεται κανείς μα κανείς από τις τοπικές μας αρχές στην αποφοίτηση της σχολής που δεν θέλουμε να φύγει από τον τόπο μας. 

Έτσι την στηρίζουμε, έτσι λέμε ευχαριστώ και αποχαιρετούμε αυτά τα παιδιά τους νέους επαγγελματίες του τουρισμού;» σχολίασε με πίκρα στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο ίδιος ο κ. Βαρκαράκης. Το σχόλιο αυτό δεν έχει απολύτως καμία υπερβολή από την στιγμή που στην αίθουσα του ξενοδοχείου MIARAMARE δεν βρέθηκε κανείς, ούτε από την νυν Δημοτική αρχή, ούτε και από την νέα, ούτε από την Π.Ε του νομού, ούτε και από την εκκλησία.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban