in

Αργεντινός ποδοσφαιριστής αλλάζει το επώνυμό του επειδή είναι κυριολεκτικά του…”κwλου”!

Ο Ντιέγκο ντελ Όρτο είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Αργεντινής για την Ντεφενσόρες ντε Καμπασέρες. Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ.

Το επώνυμό του, όμως, σημαίνει… “του κώλου” στα ισπανικά και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής περιμένει παιδί και συγκεκριμένα κόρη, η οποία θα αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί αυτό το πατρικό όνομα, μεγαλώνοντας.

“Σκέφτηκα την κόρη μου και το μέλλον της. Το να είναι γυναίκα με αυτό το όνομα θα της προκαλούσε προβλήματα. Εάν ήταν άντρας, θα ήταν διαφορετικό. Παίζω ποδόσφαιρο σε όλη τη ζωή μου, δέχομαι προσβολές και ύβρεις, αλλά πάντα τις αντιμετωπίζω με χιούμορ. Με μια γυναίκα, αυτό θα ήταν διαφορετικό”, εξήγησε ο Ντελ Όρτο, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομάδας του.

Τι έκανε γι’ αυτό; Άλλαξε το επώνυμό του! Πλέον, ονομάζεται Ντιέγκο Αγιάλα, επίθετο που υιοθέτησε από τη μητέρα του και που θα χρησιμοποιεί και ως επαγγελματίας.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Καμπασέρες, Σεμπαστιάν Μαρτινέτι, ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες για να επικυρώσει την αλλαγή στο δελτίο του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

sport24.gr