in , , ,

Αυξημένη συμμετοχή των γονέων της Νεάπολης

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή από  γονείς του παιδικού σταθμού της Νεάπολης που παρακολούθησαν χθες το απόγευμα στη αίθουσα του σχολείου τους την ανάλυση από την παιδοψυχολόγο Κατερίνα Τζανοπούλου  σχετικά με την ανυπακοή την γκρίνια και το κλάμα των παιδιών χωρίς λόγο.

Η δράση αυτή είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα στον παιδικό σταθμό της Αμμούδας για τους γονείς των παιδιών του Αγίου Νικολάου. 
Η κα. Τζανοπολυλου με την μεταδοτικότητα που την διακατέχει πέρασε τα σωστά μηνύματα προς τους γονείς και έδωσε πολύτιμες συμβουλές για το πώς είναι καλύτερο να διαχειρίζονται τις επιπτώσεις αυτές στην καθημερινότητα της ζωής μέσα στο σπίτι. Τόνισε εκ νέου ότι οι γονείς πρέπει να βρίσκονται μαζί με τα παιδιά και να μην ξεχνούν μερικές φορές να συζήσουν οι ίδιοι συγνώμη από αυτά αν κάπου έσφαλαν. 
«Είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες και δεν μπορούμε να είμαστε αλάνθαστοι, πρέπει να θυμόμαστε πάντα την δύναμη της συγγνώμης. Αν βγούμε εκτός ελέγχου και παρεκτραπούμε με την συμπεριφορά μας τα παιδιά θα καταλάβουν την ειλικρινή μας συγγνώμη, την καταλαβαίνουν ήδη από την ηλικία των 4. Επιπλέον είναι διπλής κατεύθυνσης, κάποια στιγμή θα μάθουν και τα ίδια να την χρησιμοποιούν. 
Σημαντικό σημείο εδώ είναι ότι πρέπει να επικεντρωνόμαστε και να χαρακτηρίζουμε τις πράξεις των παιδιών και όχι τα ίδια τα παιδιά.» είπε μεταξύ πολλών άλλων σε ότι αφορά τις αντιδράσεις των γονέων στα παιδιά τους. Αναφερόμενοι ακόμα σε πολλά παραδείγματα που καθημερινά έρχονται οι γονείς με τα παιδιά αντιμέτωποι πρότεινε τρόπους ώστε αυτά να ξεσέρνονται με τις λιγότερες εντάσεις και κατέληξε σημειώνοντας πως «πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι οι εγκέφαλοι των παιδιών είναι από τη φύση τους φτιαγμένοι για να αναζητούν την ασφάλεια και την αγάπη, την γνώση και την κατανόηση. 
Θέλει να κάνει το σωστό, να γίνετε ικανό και δυνατό. Το παιδί σας θέλει να γίνει ένας άνθρωπος που θα θαυμάζετε και θα αγαπάτε.».
 Οι ενημερωτικές δράσεις του Συλλόγου των γονέων θα συνεχιστούν από την στιγμή που υπάρχει η ανάγκη της συμμετοχής των γονέων σε  παρόμοιες εκδηλώσεις από τις οποίες έχουν να πάρουν χρήσιμη ενημέρωση και πληροφορίες. 
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να γίνει ομιλία στον παιδικό σταθμό της πόλης ικανοποίησε δεόντως τους γονείς που αισθάνθηκαν ότι πραγματικά το Δ.Σ του συλλόγου δρα και στην περιοχή των υπολοίπων τμημάτων των παιδικών σταθμών του Δήμου.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ