ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ??

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ??
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim

Είναι κοινός τόπος ότι κάθε κοινωνία για να προοδεύσει και να εξελιχθεί έχει ανάγκη από την ενεργό συμμετοχή των μελών της…της Ιωάννας Κρητσωτάκη Δρακωνάκη.

Όμως, και ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ζήσει και να δημιουργήσει αποκομμένος απ’ το κοινωνικό σώμα, αφού μέσα σ’ αυτό είναι ταυτόχρονα δημιούργημα και δημιουργός.

Θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω στο σημείο αυτό τα λόγια του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Πάμε μαζί κι’ ας μας λιθοβολούν κι’ ας μας φωνάζουν αεροβάτες, φίλε μου, όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι σίδερο, με τι πέτρες, τι αίμα, τι φωτιά χτίζουμε, ονειρευόμαστε και τραγουδάμε!»

Οι σημερινοί νέοι ούτε «κοιμούνται» για να βλέπουν όνειρα, ούτε «εκστασιάζονται» για να βλέπουν οράματα, αγωνιούν και αγωνίζονται για να βρουν το δικό τους στίγμα σε μια κοινωνία της οποίας αποτελούν μέλη, μολονότι τους καταλογίζεται ότι ενδιαφέρονται για τα τρία «Κ», κέρδος, καριέρα, κατανάλωση, ή ότι λατρεύουν το σώμα και μυθοποιούν το χρήμα .

Οι νέοι είναι τόσο ελεύθεροι, τόσο ριζοσπάστες, τόσο ανθρώπινοι, τόσο υπεύθυνοι όσο οι ίδιοι το θέλουν και όχι όσο το επιτρέπουν οι αρτηριοσκληρωτικές αντιλήψεις.

Ο Γάλλος διαφωτιστής Ζαν Ζακ Ρουσσώ λέει χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που θα πει κάποιος για τις υποθέσεις του κράτους: – Τι με νοιάζει εμένα? Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το κράτος είναι χαμένο».

Η κοινή συμμετοχή των πολιτών σ’ όλες τις αποφάσεις αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα της δημοκρατίας. Ένα τέτοιο είδος ισότητας ζητά ο λαός.

Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη, Θεολόγος- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, με το συνδυασμό της «Δημοτικής Συνεργασίας» και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Πανίκο Καρατσή.

anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 
29-8-fpa-400-ban