in , , , , ,

Δεικτάκης σε ΄'Ολγα "Η μεταφορά της έδρας της Σχολής δεν θα προσφέρει καμία περαιτέρω ωφέλεια…"

Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Κρήτη θεωρώ χρέος μου να σας ενημερώσω σχετικά με την ανωτατοποίηση της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγ. Νικολάου ( Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν ) Κρήτης και την μεταφορά της έδρας στο Ηράκλειο.

Κυρία Υπουργέ,
Ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης και από την Ρόδο για τα υπόλοιπα νησιά. Οι προορισμοί αυτοί είναι απόλυτα ταυτισμένοι με τον τουρισμό και οι πολίτες αυτών των περιοχών και οι επιχειρηματίες ζουν και δραστηριοποιούνται μόνον σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σε έναν χώρο που έχει καταξιωθεί σχεδόν αποκλειστικά από αυτήν την επιχειρηματικότητα αλλά που έχει προσφέρει στην εθνική οικονομία τα μέγιστα, πρέπει τουλάχιστον για ηθικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους να του αναγνωριστεί το δικαίωμα να έχει στην περιοχή του την Σχολή εκείνη που παράγει την υψηλού κύρους – όπως άλλωστε παραδέχονται όλοι οι tour operators – παροχή τουριστικών υπηρεσιών που είναι και ο καθρέπτης των εκατομμυρίων επισκεπτών μας.

Προσδοκώ κα Υπουργέ, ότι θα αναγνωρίσετε και θα συνεκτιμήσετε όλα αυτά τα δεδομένα και η Σχολή με την αναβάθμισή της θα εξακολουθήσει να μας κάνει υπερήφανους σε ολόκληρη την Κρήτη για την παραγωγή και ανάδειξη στελεχών που θα εξυπηρετούν τους ξένους επισκέπτες.

Η μεταφορά της έδρας της Σχολής δεν θα προσφέρει καμία περαιτέρω ωφέλεια αλλά αντίθετα θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την μαθησιακή υπερσυγκέντρωση στην πόλη του Ηρακλείου. Επιπρόσθετα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το κτίριο όπου στεγάζεται η Τουριστική Σχολή ανήκει στο Δήμο Αγίου Νικολάου, έχει παραχωρηθεί από το Δήμο χωρίς μίσθωμα, και δεν επιβαρύνει το κράτος.

Με την βεβαιότητα ότι οι επισημάνσεις μου θα τύχουν της δικής σας αποδοχής και θα ικανοποιήσουν μια περιοχή που αποτελεί τον πλέον παραδοσιακό πυρήνα της τουριστικής υποδοχής στην Κρήτη και την Ελλάδα, αναμένουμε η απόφασή σας να είναι θετική, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά της περιοχής αυτής στον τομέα που είναι ο σημαντικότερος της εθνικής μας οικονομίας.

Σας ευχαριστώ,
                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ