in , , ,

"Δεν έχει αλλάξει τίποτα"

Το κατάστημα κράτησης των φυλακών της Νεάπολης επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι για δεύτερη δορά τους τελευταίους μήνες ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης.

Τον βουλευτή συνόδευε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του νομού με την Ριζοσπαστική συνεργασία Μανόλης Θραψανιώτης και οι υποψήφιοι περιφερικού σύμβουλοι Μαρία Βάρδα και Μιχάλης Μαρής. 
Ο Βουλευτής του νομού μετά την συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του καταστήματος κράτησης Νίκο Σαρακινό είπε «Δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει και πολλά έως και τίποτα από την προηγούμενη επίσκεψη μας στο κατάστημα κράτησης της Νεάπολης, τόσο ο υπερπληθυσμός παραμένει όσο και η λειψανδρία επίσης ενώ πολλές από τις εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες και χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση και τόνωση. 
Ακόμα και σε θέματα ασφαλείας υπάρχουν προβλήματα από την στιγμή που ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί η εξωτερική περίφραξη των φυλακών.» είπε ενώ μεταφέροντας τις ελπίδες των εργαζομένων τόνισε ότι όλοι ευελπιστούν στην σύντομη ολοκλήρωση του καταστήματος ΚΡΗΤΗ 2 που κατασκευάζεται στην περιοχή Κουρούνες. 
«Ένα ακόμα έργο που μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας γίνεται και εδώ στη Νεάπολη και αφορά αυτό της κατασκευής των νέων φυλακών που τόσα χρόνια και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί για να παραδοθεί σε χρήση κάνοντας πιο σωστή και ασφαλή την εργασία των  εργαζομένων αλλά και πιο ανθρώπινες τις συνθήκες ζωής των κρατουμένων.» είπε και δεσμεύτηκε εκ νέου ότι μέσα από την κοινοβουλευτική δράση του θα επαναφέρει το θέμα με παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία ώστε ν προχωρήσει το έργο στις Κουρούνες. 
Αμέσως μετά ο ίδιος με την συνοδεία των περιφερειακών συμβούλων πήγαν στα γραφεία του συνδυασμούς τη Νεάπολη και είχαν σειρά επαφών για θέματα προεκλογικής περιόδου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ