in , , ,

"Δεν είμαστε, ο άδειος Νικόλαος"

Πιο αποφασισμένοι από ποτέ για να εκπροσωπήσουν τον κλάδο των επαγγελματιών της εστίασης και των καφέ μπαρ του Αγίου Νικολάου εμφανίστηκαν τόσο τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ όσο και οι συνάδελφοι τους που έδωσαν το παρόν την Παρασκευή το μεσημέρι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στον Άγιο Νικόλαο. 

Χρειάζεται χρόνος, πολύ δουλειά και απτά αποτελέσματα είπαν τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου προς τους συναδέλφους τους  από τους οποίους άκουσαν και κατέγραψαν προτάσεις, προβλήματα και θέσεις για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

 Το παρόν στην συγκέντρωση έδωσε ευχόμενος καλή θητεία στο νέο Δ.Σ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θωμάς Χαριτάκης ενώ ο ειδικός σύμβουλος Βαγγέλης Δουλουφάκης τους έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει το επιμελητήριο να κάνει ώστε τα καταστήματα να ενισχυθούν. Δράσεις και ιδέες που χρειάζονται χρόνο για να οργανωθούν και στην ουσία θα φανούν από την επόμενη χρονιά. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Νερατζούλης σχολίασε το γεγονός ότι γίνεται μια προσπάθεια επανεκκίνησης του συλλογικού ρόλου που πρέπει να έχει ο κλάδος στην περιοχή και τόνισε ότι θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή για να μπούνε πολλά θέματα του κλάδου στην ροή της επίλυσης τους. 

«Χρειάζεται υπομονή και θέληση για να καταφέρουμε να κάνουμε πράγματα και η περιοχή μας από την αφάνεια να στον χώρο μας να βρεθεί ξανά εκεί που ανήκει, στους καλύτερους δηλαδή προορισμούς τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες επισκέπτες μας.» είπε. 

Στην συζήτηση ακούστηκαν πολλά προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, τόσο με τα κλεισίματα των μαγαζιών, κυρίως στην παραλιακή ζώνη από το λιμάνι έως το Αμμούδι, θέματα που αφορούν το ωράριο, τα ασφάλιστρα και την εφορεία, τα δικαιώματα των μουσικών και τα προβλήματα στις εκδόσεις αδειών για την χρήση μουσικών οργάνων, τα όρια των δικαιωμάτων που η κάθε υπηρεσία έχει μέχρι και για την διακριτικότητα που οφείλουν να έχουν οι ελεγκτικές  αρχές στους έλεγχους τους, να γίνουν διακανονισμοί σε ότι αφορά τις δόσεις τόσο στον ΟΑΕ όσο και στο επιμελητήριο και τον Δήμο και να ζητηθεί όσοι έχουν οφειλές παρελθόντων ετών και πληρώνουν τις παρούσες να μπορούν να είναι ασφαλισμένοι ιατροφαρμακευτικά..

 «Ζούμε σε μια σαιζόν εφιαλτική και δεν τιμά κανένα μας να κλείνουν μαγαζιά συναδέλφων μας.» «Ακούγονται για την περιοχή μας χαρακτηρισμοί που άμεσα πρέπει να ανατρέψουμε, ούτε άδειο Νικόλαο δεν πρέπει να μας λένε ούτε και Άγιο Όρος,  είμαστε επαγγελματίες που κάνουμε την δουλειά μας ευσυνείδητα, προσφέρουμε εκατοντάδες θέσεις εργασίας και όμως πολλές υπηρεσίες και φορείς  μας συμπεριφέρονται με πολύ απαξιωτικό τρόπο και αυτό πρέπει να αλλάξει.» είπαν οι επαγγελματίες που δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι ακόμα και ένδικα μέσα να χρησιμοποιήσουν για να σταματήσει αυτή η άσχημη κατάσταση που κάποιοι θέλουν να χαρακτηρίζουν ολόκληρη την περιοχή και την πόλη. 

Η συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν πολύωρη, 3.30 ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα. 

Τονίστηκε η ανάγκη ένα επιμέρους τμήμα του συλλόγου να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα εστιατόρια και τα μεζεδοπωλεία, άμεσα να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών για την καλύτερη διαφήμιση και προβολή της πόλης, να εμπιστευτούν τα νομικά ζητήματα σε εξειδικευμένο νομικό που
θα ασχοληθεί με την νομοθεσία που ισχύει σε επίπεδο πανελλαδικό ενώ ήδη έχουν έρθει σε επαφή με συλλόγους του νομού και της Κρήτης για την κοινή αντιμετώπισης πολλών θεμάτων που έχουν ανακύψει. 

Τις επόμενες μέρες το Δ.Σ θα έχει συνάντηση με τις τοπικές αρχές ενώ η ενημέρωση των μελών του συλλόγου θα είναι πλέον συχνότερη.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ