“Δεν θα κλείσει η ΑΣΤΕΑΝ”

“Δεν θα κλείσει η ΑΣΤΕΑΝ”
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim

«Δεν πρόκειται ούτε να κλείσει ούτε και να μεταφερθεί η ΑΤΕΑΝ,» ξεκαθάρισε μιλώντας τόσο στους σπουδαστές της όσο και προς τους εκπροσώπους του Δήμου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής υποψήφιος περιφερειάρχης του  συνδυασμού του κόμματος για την Κρήτη Μιχάλης Κριτσωτάκης.

 Χθες το πρωί συνέπεσε η προγραμματισμένη επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Λασιθίου Κωστή Δερμιτζάκη, και Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τον τουρισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με την έκτακτη επίσκεψη του γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιου Λιάσκου , στην Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν. 
Πέρα από τις τυπικές καλημέρες οι δύο πλευρές δεν αντάλλαξαν κάτι παραπάνω με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου να προσπαθεί από την μία να ενημερώσει και να αποσπάσει ότι πιο καλό από την μεριά του εκπροσώπου της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Τουρισμού και από την άλλη να προλάβει το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του.
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησαν με τους σπουδαστές της σχολής και κάποιους καθηγητές για αρκετή ώρα ενώ η επαφή τους με την διοίκηση δεν κράτησε περισσότερο από λίγα λεπτά στις σκάλες του κτιρίου. Στην συνάντηση που έγινε στην συνέχεια στο γραφείο του Δήμαρχου ο Δημήτρης Κουνενάλης με δεδομένη την αγανάκτηση τόσο την προσωπική του όσο και της ευρύτερης κοινωνίας όπως αυτή εκφράστηκε άλλωστε και στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.
 Ο Δήμαρχος εκ νέου τόνισε ότι οι αδικίες για το νομό δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος και ζήτησε από όλους τους παράγοντες του νομού και όχι μόνο να γίνουν όλοι μαζί ένα τοίχος προστασίας του νομού, ώστε να πειστούν όλοι και να αλλάξουν την τακτική τους απέναντι στο νομό καλώντας παράλληλα όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχες να δηλώσουν την θέληση τους για την ευρύτερη ανάπτυξη του νομού σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο θέμα της εκπαίδευσης.
 «Είναι θέμα πολιτικό και δεν το βλέπουμε ούτε καν σαν σκέψη το ενδεχόμενο η σχολή να φύγει, δεν δεχόμαστε καμία έκπτωση και διεκδικούμε επιπλέον στήριξη όλου του νομού.» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε είναι σε αποδρομή, είπε ο κ. Κριτσωτάκης και επανέλαβε και στους τοπικούς εκπροσώπους ότι η σχολή δεν θα φύγει από τον Άγιο Νικόλαο διότι δεν υπάρχει κανένας εκπρόσωπος κανενός φορέα από όλη την Κρήτη  που να συμφωνεί ώστε αυτό να γίνει.
 «Η περιοχή εδώ είναι ένας τόπος φωτεινός με το φως της ανατολής και οι δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει και μας αναγκάζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που υπάρχουν να γίνουν βαριά μειονεκτήματα. Η ΑΣΤΕΑΝ είναι μια σχολή που όπως λέμε εμείς οι Κρητικοί, έχει βρει τον τόπο της και ήρθε και δημιουργήθηκε εκεί που έπρεπε, σπάνιο για την χώρα μας διότι τα συμφέροντα πάντα των λίγων εμποδίζουν τα κοινωνικά συμφέροντα των πολλών» είπε μεταξύ άλλων. 
Ο Βουλευτής του νομού Κώστής Δερμιτζάκης τόνισε την ανάγκη που για μια φορά ακόμα διακρίνεται ώστε όλος ο νομός να ενωθεί ξανά και από κοινού να διεκδικήσει,   
«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε όλο το Λασίθι για να ενωθεί η κοινωνία.» είπε συγκεκριμένα και τόνισε ότι το όραμα πρέπει να είναι κοινό και όλος ο νομός να αντισταθεί σε μια επίθεση που δέχεται που δεν υπάρχει προηγούμενο της με την ισόρροπη ανάπτυξη ποτέ να μην αγγίζει το νομό μας. Είπε ότι όλος ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΑΖΑ θα αντισταθεί και ήδη από χθες έχει κατατεθεί ερώτηση επί της ουσίας του θέματος ώστε να αναγκαστεί η Υπουργός να απαντήσει, και έκλεισε λέγοντας ότι πρόσφατα σαν Λασίθι δείξαμε ότι μπορούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για όλους μαζί.
 Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Βασίλης  Καλιματζαλης είπε πως «…με βάση όσα γίνονται στα σχολεία η κατεύθυνση παραμένει κοινή και στην 3βάθμια εκπαίδευση , να συρρικνώσουν και να αποδομήσουν εκπαίδευση και να μην υπάρχει καμία παραγωγική δύναμη στην χώρα.
 Παρόν στην συνάντηση ήταν κι ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουνενός ο οποίος είπε  ότι αυτό που συμβαίνει με την ΑΣΤΕΑΝ είναι ένας κακόβουλος αιφνιδιασμός και αντί τώρα να τονωθεί ο νόμος που τόσα χρόνια έχανε πρόγραμμα και κονδύλια έρχονται ξανά να του στερήσουν από λίγα που διαθέτει και χαρακτήρισε το ζήτημα της κάθε τοπικής κοινωνίας ως ζήτημα που αφορά όλο το νομό.
 Ο Μιχάλης Κερούλης, είπε ότι η έλλειψη πανεπιστημιακών σχολών στο νομό είναι θέμα που υπάρχει και ταλανίζει την ανάπτυξη του, ενώ ζήτησε  από τον υποψήφιο περιφερειάρχη στο πρόγραμμα του να εντάξει και την δημιουργία σχολών στο νομό Λασιθίου. 
Τέλος ο προτεινόμενος αντιπεριφερειάρχης  του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μανόλης Θραψανιώτης είπε ότι το έλλειμμα δεν έγκειται μόνο στο θέμα των σχολών αλλά και σε πολλά άλλα επίπεδα και πρότεινε στον κ. Κριτσωτάκη ότι θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση από τον συνδυασμό τους ότι όλα όσα έχει χάσει ο νομός θα επιστραφούν εντόκως στην ανατολική Κρήτη.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 
29-8-fpa-400-ban