in , , ,

Είμαστε δημόσια πρόσωπα και είμαστε εδώ για να κριθούμε [VIDEO HD]

Ένα απόγευμα  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με τον Αντιδήμαρχο κ. Αλεξάκη.

  • κ.Αλεξάκη, ως πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ, σας έχουν συνδέσει με τα περισσότερα , αν όχι όλα πολιστικά δρώμενα στο Δήμο μας. Όταν ξεκινήσατε να ασχολείστε με τα κοινά ήταν αυτό που πραγματικά επιδιώκατε;

Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκίνησε από την επιθυμία που είχα να προσφέρω στον τόπο μου.  Όταν  μου δόθηκε η ευκαιρία και μου προτάθηκε   ένας  τομέας που μου άρεσε, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου, προσπάθησα και συνεχίζω να προσπαθώ σε συνεργασία με το υπόλοιπο συμβούλιο και με άλλους φορείς να κάνουμε ότι καλύτερο μπρούμε.

  • Θεωρείτε τα πολιτιστικά δρώμενα ενός τόπου άμεσα συνυφασμένα με την κουλτούρα του, τον πολιτισμό του;

Aπό τις δραστηριότητες ενός πολιτιστικού οργανισμού καθρεπτίζεται η κουλτούρα και ο πολιτισμός του τόπου που αντιπροσωπεύει. Ζωντανό παραδείγμα το φεστιβάλ πλατείας της Νεάπολης που φέτος ήταν αφιερωμένο στο παραδοσιακό βιολί. Μιά εκδήλωση που βγήκε μέσα από τη μουσική παράδοση του τόπου μας.

  • Πείτε μας πως γίνεται ο σχεδιασμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και των άλλων δράσεων του ΠΑΟΔΑΝ. Σχεδιάζονται πρώτα από το Δ.Σ και μετά ακολουθεί η συμμετοχή και βοήθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων και Εθελοντικών Ομάδων;

Τα μέλη του Δ.Σ κάνουν προτάσεις οι οποίες αξιολούνται. Βλέπουμε τι ανάγκες έχει η κοινωνία  μας και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε χώρους και γνωριμίες . Φροντίζουμε να υπάρχει  αποκέντρωση των δράσεων. Να υλοποιούνται εκδηλώσεις και στα όμορφα χωριά μας που εκεί χρειαζόμαστε πάντα την συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων. Προσπαθούμε να  απευθυνόμαστε όχι  μόνο στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες μας αφού ο Δήμος μας είναι ένας Τουριστικός Δήμος

  • Από κάποιους έχει ειπωθεί ότι πολλές εκδηλώσεις περιστρέφονται γύρω από τον αθλητισμό. Φέτος όμως με το πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα αποδείξατε μάλλον πως έχουν άδικο. Έχετε προβληματιστεί κάποιες φορές για το αν καλυβετε με τις δραστηριότητες σας όλους τους δημότες;

Οι εκδηλώσεις έχουν μεγάλο εύρος, όμως πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι δυσαρεστημένοι. Έχεις δίκιο, το αθλητικό κομμάτι είναι πολύ πλούσιο αλλά και οι άλλες μας δραστηριότητες είναι αρκετά αξιόλογες αξιοποιώντας πάντα όσο περισσότερο πολιτιστικό δυναμικό διαθέτουμε. Σκοπός μας είναι να κάνουμε και άλλα πράγματα να βελτιωνόμαστε. Και όπως λένε: εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη.

  • Στην κριτική απαντάτε;

Την δέχομαι αν είναι καλοπροαίρετη αλλά δεν απαντάω. Την κρατάω για εμένα και κάνω την δική μου αυτοκριτική. Εξάλου είμαστε δημόσια πρόσωπα και είμαστε εδώ για να κριθούμε. Εμείς απαντάμε στην κριτική με τα έργα μας.

  • Θεωρείτε ότι τα πολιτιστικά δρώμενα είναι ένα μέσο προβολής του τόπου μας;

Οι δράσεις που γίνονται δείχνουν το πολιτιστικό δυναμικό μας και στοχεύουν στην εξωστρέφεια του Δήμου μας. Έχουμε καταφέρει να ακουγόμαστε  πιο πέρα από τα δικά μας όρια. Συνδοιάζουμε το χώρο με το είδος της μουσικής αλλά και τους καλλιτέχνες και προβάλλουμε την ιδιαιτερότητα της κάθε εκδήλωσης. Παράδειγμα οι εκδηλώσεις φέτος στην αρχαία  Λατώ με τη παγκοσμίου φήμης Σοπράνο και το Juz Festival στην Πλάκα. Επίσης οι δράσεις του 1ου Αγίου Νικολάου clif diving ήταν ένα μέσο μεγάλης προβολής για τη Λίμη μας.

  • Οι διεθείς αγώνες ποδηλασίας δημοσιογράφων που θα διεξαχθούν στο τέλος του μήνα θα περιλαμβάνουν και τα χωριά;

Νομίζω ότι έχουμε καλύψει το 80% του Δήμου μας. Οι αγώνες θα έχουν τέσσερεις διαδρομές: μέσα στη πόλη, προς την Ελούντα και Κατσίκια, στο Καλό Χωριό και στο τελευταίο αγώνισμα  οι αθλητές θα περάσουν από Λίμνες, Νικηθιανό, Χουμεριάκο και θα καταλήξουν Νεάπολη.

  • Διανύουμε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας με τις περισσότερες οικογένειες να περνάνε πολύ δύσκολα. Υπάρχουν οικονομικά περιθώρια για τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις;
  • Από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διαχείρηση του ΠΑΟΔΑΝ βάλαμε μία τάξη στα οικονομικά του, ρυθμίζοντας και κάποια χρέη του.  Στις περισσότερες  δράσεις μας έχουμε ένα μικρό αντίτιμο έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει ο κόσμος και εμείς να έχουμε έσοδα. Αναζητάμε βέβαια και άλλες πηγές χρηματοδότησης, είτε από τη Περιφέρεια, είτε από χορηγούς. Δεν διστάζουμε να χτυπάμε πόρτες και ευτυχώς βρίσκουμε θετική ανταπόκριση.
  • Εδώ και 35 χρόνια λειτουργεί ερασιτεχνική θεατρική ομάδα στην πόλη μας που κάθε φορά με τις παραστάσεις της γεμίζει την αίθουσα του Υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία κάποιου ανοιχτού Θεάτρου, το οποίο δεν είναι απαραίτητο να γίνει στη πόλη του Αγίου Νικολάου, θα μπορούσε να γίνει σε κάποιο χωριό και να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις , συναυλίες και άλλα δρώμενα.

Είναι προτεραιότητα του Δήμου στο βάθος της πενταετίας να υλοποιήσει την ιδέα ενός ανοιχτού θεάτρου. ήδη έχουν γίνει κάποιες κουβέντες για τη χωροθέτηση του .Υπάρχουν προβληματισμοί για το αν γίνει μέσα στη πόλη ή στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας ανάλογα  με το μέγεθος του.
3-10-inter-xarhs-2

  • Πριν κάποια χρόνια σε αυτή εδώ τη πόλη απολαμβάναμε τη μαγεία του σινεμά. Τι θα μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΔΑΝ για να δώσει ζωή ξανά στο κινηματογράφο REX;

Κάναμε το πρώτο βήμα με τη λειτουργία του θερινού σινεμά στο ΄΄Χριστίνα΄΄ με καινούργιες ταινίες. Η πρώτη εικόνα ήταν θετική με τη προσέλευση του κόσμου και θα συνεχίσουμε το χειμώνα στο ΡΕΧ. Ήδη ζητήσαμε προσφορά για ψηφιακή μηχανή προβολής, οι εταιρίες διανομής αρχίζουν να μας εμπιστεύονται και νομίζω έστω και πιλοτικά θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά τις προβολές.

 

  • Ποια γωνιά του Δήμου μας είναι η αγαπημένη σας και με ποιο πολιτιστικό γεγονός θα θέλατε να την κάνατε γνωστή;

Αυθόρμητα μου έρχεται η εικόνα του Κολυμβητηρίου στο μυαλό μου. Αγαπημένος χώρος, έχω περάσει πολλά χρόνια σαν παιδί εκεί. Είμαι συναισθηματικά δεμένος και κάποια στιγμή ίσως κάνουμε μια όμορφη εκδήλωση συνδοιάζοντας το χώρο με κάποιο γεγονός.

  • Όταν σας ζήτησα να κάνουμε αυτή τη κουβέντα αστειευόμενος μου είπατε ότι ίσως θα πρέπει να μιλήσω με τη σύζυγο σας . Θεωρείτε ότι λείπετε αρκετά στην  οικογένεια σας;

Λείπω πολλές ώρες από το σπίτι μου. Η γυναίκα μου είναι δίπλα μου, μεγαλώνει τα παιδιά που είναι στη προσχολική ηλικία  και με στηρίζει σε ότι κάνω. Τραβάει το δικό της κουπί και την ευχαριστώ γι΄αυτό. Εγώ από τη πλευρά μου προσπαθώ να ισορροπίσω οικογένεια, επάγγελμα και την αγάπη μου για τα ΄΄κοινά΄΄.

  • Πριν απο τη συνάντηση μας, παντρέψατε δύο νέους με πολιτικό γάμο. Τι θα συμβουλεύατε κ. Αντιδήμαρχε τα νέα ζευγάρια;

Αυθορμητισμό, υπομονή, αγάπη, κατανόηση. Αν υπάρχουν αυτά, όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκεις με το σύντροφο σου.

  • Είστε ένας πετυχημένος Καπετάνιος στο πηδάλιο του ΠΑΟΔΑΝ. Πως θα νιώθατε αν κάποια στιγμή στη θέση σας έμπαινε ένας άλλος καπετάνιος.

Πραγματικά θα χαιρόμουν. Κάποιος που ασχολείται με τα ΄΄κοινά ΄΄ θέλει να υπάρχει συνέχεια στο έργο που προσπαθεί και μακάρι ο επόμενος  που θα τον αντικαταστήσει να κάνει περισσότερα. Όλοι εργαζόμαστε για το καλό του τόπου.

Σας ευχαριστώ κ. Αντιδήμαρχε για την κουβέντα μας και ελπίζω να παραμείνετε έτσι απλός και αυθεντικός όπως όταν σας είδα να χορεύετε στη βραδυά μπύρας στη Νεάπολη. Νάστε καλά και καλή δύναμη.