in , , ,

"Είναι η τελεία που βάζετε απόψε στα γυμνασιακά σας χρόνια". [VIDEO HD]

Αγαπητά μου παιδιά,
  Τα αποψινά δρώμενά σας ανήκουν συνολικά στην τελευταία σελίδα αυτού του κεφαλαίου του τόσο σημαντικού για την ανάπτυξή σας και την προαγωγή σας σε ώριμους και ελεύθερους ανθρώπους. Γι αυτό είναι σημαντικά όπως και όλες οι προηγούμενες στιγμές σας σ αυτόν τον ευλογημένο χώρο που οικοδόμησαν οι πρόγονοί μας σε μια από τις πιο περίοπτες θέσεις της πόλης μας, ως ιδανικό παιδείας αληθινής για τα παιδιά τους αλλά και τις επόμενες γενιές. Είναι η τελεία που βάζετε απόψε για τα γυμνασιακά σας χρόνια.
  Εμείς οι καθηγητές σας, παρακολουθήσαμε αυτήν την πορεία σας προς το Τέλος μοιραζόμενοι τον ενθουσιασμό που βλέπαμε στα μάτια σας για την Ζωή και την Γνώση, και προσπαθήσαμε να σας μεταδώσουμε ότι καλλίτερο από τα δικά μας βιώματα, το αληθινά ωραίο Ήθος και Ύφος μέσα από τα μαθήματα της εγκυκλίου παιδείας σας , αλλά και την συνεργασία που είχαμε σε όλες τις μορφές αυτού του μοναδικού Χρόνου και Χώρου. Στην τάξη, στις ομαδοσυνεργατικές εργασίες, στις παρουσιάσεις και εκδηλώσεις, στις ημέρες αγάπης, στα προγράμματα πολιτισμού περιβάλλοντος και υγείας, στους εκκλησιασμούς, στις αθλητικές διοργανώσεις, στις εορτές και παρελάσεις, στις εκθέσεις με τα δημιουργήματά σας και βέβαια στις εκδρομές, μέσα και έξω από την Ελλάδα.
  Όλα αυτά που τώρα ίσως να σας φαντάζουν με όχι ιδιαίτερη αξία, όταν αργότερα στην Οδύσσεια της ζωής σας βρεθείτε σε κινδύνους, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, Σειρήνες και το νησί της Κίρκης και τόσα άλλα, θα εργαστούν ασυνείδητα μέσα σας και όσο και να μην το αντιλαμβάνεστε εκείνη τη στιγμή, θα πράξετε έχοντας εφαλτήριο και παράδειγμα έμπνευσης πρώτα τους γονείς σας αλλά και τους καθηγητές και δασκάλους σας, που σας μετάδωσαν οι μεν το ¨ζειν¨ και οι δε το ¨ευ ζειν¨, όπως είπε κι ο Μ. Αλέξανδρος.
  Μπράβο σας γι αυτή τη στιγμή. Εύγε σας, που τα καταφέρατε να φτάσετε εδώ τόσο όμορφα και δημιουργικά, αποκαλύπτοντας σιγά-σιγά και τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα χαρίσματά σας, που θα αναπτυχθούν πιο ολοκληρωμένα στα επόμενο στάδια στο Λύκειο και στο Πανεπιστήμιο.
  Να ευχαριστείτε τους Γονείς σας…ξέρω πως παρά το ότι δεν τους ακούτε σε όλα, όμως τους αγαπάτε. Λόγω της Εφηβείας παλεύετε να τους ξεπεράσετε και υπάρχει αυτός ο φαινομενικός αγώνας μεταξύ σας. Στο βάθος των πραγμάτων θέλετε να δείτε αν αξίζει να τους αντιγράψετε και να τους μοιάσετε. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν στιγμές που καταλαγιάζει η εφηβεία σας και τους ευγνωμονείτε για όλα. Να τους συμπαραστέκεστε να τους εκφράζετε την αγάπη σας μ΄ένα χαμόγελο με μια αγκαλιά μ΄ένα φιλί, το έχουν ανάγκη να συνεχίσουν τον δύσκολο δρόμο της ανατροφής σας.. να τους συγχωρείτε και να τους κατανοείτε για τις αδυναμίες τους..ουδείς τέλειος παρά μόνο ο Θεός.
  Τους καθηγητές σας να συνεχίσετε να τους σέβεστε κι όταν τους συναντάτε στο δρόμο να τους χαιρετάτε με θέρμη ακόμα κι αν σας μάλωσαν στο σχολείο κάποτε. Αν είστε αντικειμενικοί θα αξιολογήσετε σωστά και τις πικρές σας στιγμές.
  Προσωπικά σας έκανα μάθημα 2 χρονιές. Προσπάθησα να σας αγαπήσω πολύ, έβλεπα σε σας όχι αυτό που η ηλικία έδειχνε αλλά τη δυναμική του προσώπου σας. Να θυμάστε τις ωραίες στιγμές της συνεργασίας μας, τα πνευματικά μας ανεβάσματα, τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς, την αγάπη που ενέπνεε το μάθημα των Θρησκευτικών. Τις εκδρομές και τα προσκυνήματα, θα είναι προίκα στη ζωή σας, θα σας συνοδεύουν αοράτως και θα σας ωφελήσουν πολλαπλώς…ήδη έχετε ευλογηθεί! Να προσεύχεσθε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε, να εμπιστεύεστε τα προβλήματά σας στην Εξομολόγηση και να γεμίζετε τις μπαταρίες της αγάπης σας με συχνή Θεία Κοινωνία. Να έχετε σεμνό ήθος και ύφος καλλιεργώντας Αρετές και πολεμώντας πάθη κι έτσι με πολύ κόπο θα γίνετε ενάρετοι και φως για σας αλλά και για τους άλλους.
Να σας καμαρώσουμε επιτυχημένους αλλά και γονείς με παιδιά γεμάτα από την αγάπη σας και τον ενθουσιασμό σας. Σας αγαπάμε πολύ, ότι χρειαστείτε μην διστάσετε να απευθυνθείτε ξανά σε μας. Καλό υπόλοιπο Ταξίδι. Στο Καλό να πάτε, στο Καλό!
Τσακιράκης Μιχαήλ
Θεολόγος – Γυμνασιάρχης 1ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου