in , , , ,

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ??? ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!..ακούει κανείς???

Επιστολή προς τον διοικητή του ΙΚΑ εστειλε ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Λασιθίου που αφορά την κατάφωρη αδικία ΞΑΝΑ του νομού σε ότι έχει να κάνει την φορά αυτή με το θέμα λειτουργίας επιτροπών αναπηρίας. 
η επιστολή έχει ως εξής:

Προς: κ. Σπυρόπουλο Ροβέρτο
Διοικητή ΙΚΑ
Κοιν: α) κ. Κεγκέρογλου Β.
Υφυπουργό Εργασίας
β) κ. Πλακιωτάκη Ι.
Υφυπουργό Εργασίας


Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη για την αιφνιδιαστική απόφαση της Διεύθυνσης Αναπηρίας να λειτουργήσει ΜΟΝΟ ΜΙΑ (1) επιτροπή του ΚΕΠΑ στο Λασίθι και ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ (13) στο Ηράκλειο κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, όπου και θα πρέπει να μεταβούν οι εκ Λασιθίου ενδιαφερόμενοι να εξεταστούν.


Απευθυνόμαστε σε εσάς, αφενός με έντονη ανησυχία για το μέλλον του ΚΕΠΑ στο Λασίθι αλλά και αφετέρου επειδή δεν μπορούμε κατανοήσουμε τους λόγους για την ταλαιπωρία που θα πρέπει να υποστούν 200 (διακόσιοι) περίπου συμπολίτες μας σε πρώτη φάση, (αφού θα ακολουθήσουν και άλλες επιτροπές αμέσως μετά), κυρίως άνθρωποι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και πρέπει να μεταβούν στο Ηράκλειο σε αντίθεση με ότι ίσχυε έως τώρα.


Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν ανήμπορους συνανθρώπους μας από όλο το Νομό και για να γίνει κατανοητό το παράλογο της διαδικασίας, ασφαλισμένοι με προβλήματα κινητικά, θα πρέπει να μεταβούν στο Ηράκλειο, όπου απαιτείται χρόνος 5 ωρών, (ανάλογα την περιοχή), για να πάνε και να επιστρέψουν, εκτός του χρόνου αναμονής εκεί. Και όλα αυτά μήνα Ιούλιο!


Υπήρξαν βεβαίως και αρκετά παράπονα ανθρώπων οι οποίοι αναμένουν πάνω από ένα χρόνο για να εξεταστούν από επιτροπή και δεν εξετάζονται ούτε τώρα, ενώ από ότι οι ίδιοι μας πληροφόρησαν, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αίτηση έγινε πριν 20 μέρες και θα εξεταστούν άμεσα.


Κύριε Διοικητά,


θεωρούμε ότι θα υπάρξει παρέμβαση από τη μεριά σας για να διορθωθεί αυτή η παράλογη διαδικασία. Επειδή γνωρίζετε και γεωγραφικά την ιδιομορφία του Νομού, (μεγάλες αποστάσεις έως Ηράκλειο σε συνδυασμό με το απαράδεκτο οδικό δίκτυο), είμαστε σίγουροι ότι θα ανακληθεί άμεσα αυτή απόφαση.


Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
Εμμ. Πεπόνης                        Εμμ. Κοκολάκης