in , , , ,

Ευχαριστίες στο προσωπικό του Δήμου

Επίσκεψη στις υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης συνοδευόμενος από Δημοτικούς  Συμβούλους και υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού ‘’Σύγχρονος Δήμος’’.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους υπαλλήλους στις διοικητικές, οικονομικές, τεχνικές υπηρεσίες, στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου, στη ΔΕΥΑΑΝ και στον ΠΑΟΔΑΝ. 

Σκοπός της επίσκεψης όπως τόνισε ο κ. Κουνενάκης ήταν κυρίως να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους του Δήμου για την πολύχρονη, αποδοτική και αποτελεσματική συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα. Όπως δήλωσε «Πέρα από επιμέρους προβλήματα, πέρα από δικαιολογημένα ζητήματα που υπάρχουν, πέρα από ορισμένες εξαιρέσεις, οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. 
 Οι ίδιοι οι υπάλληλοι δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις μισθών και αντιμετώπισαν δυσκολίες.  Ξεπέρασαν, όμως, τα προσωπικά τους προβλήματα και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αποτέλεσαν μια ομάδα στην οποία οι πολίτες μπορούσαν να προσβλέπουν. Ο Δήμος μας αποτελεί μια σταθερά πλέον που μπορεί να στηρίζει τους δημότες του. 

Όπως  χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουνενάκης στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες: «Παρά τις δύσκολες συγκυρίες, καταφέραμε συνολικά να είμαστε ένας υγιής Δήμος παρά τα ελλείμματα,  παρά τα προβλήματα, παρά τη δραματική μείωση των εσόδων μας κατά 65% και σήμερα μπορούμε να καλύπτουμε με επάρκεια της ανάγκες μας και να προχωρούμε σε παρεμβάσεις στο μέτρο του δυνατού. Αυτό οφείλεται στην επιμελημένη δουλειά, στην προσπάθεια αλλά και στην ευθύνη των υπηρεσιών μας.»

Για την Τεχνική Υπηρεσία δήλωσε τα εξής: «Με την έλλειψη κρατικών πόρων και τη μείωση της επιχορήγησης,  ο μονόδρομος πλέον για να πάρουμε έργα και να κάνουμε παρεμβάσεις είναι να εκμεταλλευτούμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Έτσι, η Τεχνική Υπηρεσία ιδιαίτερα, με πολύ προσπάθεια, με υπέρβαση προσωπική, με διάθεση ωρών με τεχνογνωσία και με επιστημονική επιμέλεια, κατάφερε με μεγάλη επιτυχία, να μελετήσει, να σχεδιάσει, να ωριμάσει  και να εντάξει  έργα και να κάνει το Δήμο μας από τους Πρωταθλητές απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων στην Κρήτη. Για αυτό και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα» 

Ανάλογες ευχαριστίες, απέδωσε ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Κουνενάκης,  και τα Στελέχη του Δήμου, στους ανθρώπους της καθαριότητ
ας και του πρασίνου, που όπως δήλωσαν «σε αυτούς στηριζόμαστε ώστε να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό, το πράσινο φροντισμένο, παρά  τη μείωση του προσωπικού, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι και θεωρούμε ότι ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στια ανάγκες που έχουμε ως περιοχή για να υπηρετήσουμε κυρίως τον τουρισμό και τους κατοίκους».

Τοποθετήθηκε, επίσης, ο Δήμαρχος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ο Δήμαρχος για άλλη μια φορά, επανέλαβε ότι πάγια αρχή του είναι ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών αυτών οι οποίοι είναι κρίσιμοι για τον τόπο γιατί έτσι, ο Δήμος μπορεί να στηρίζει παράλληλα  τους ανθρώπους της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη μάστιγα της ανεργίας.

Στον ΠΑΟΔΑΝ ο Δήμαρχος ανάφερε ότι «Ο Οργανισμός στήριξε πάρα πολλές εκδηλώσεις, προχώρησε σε παρεμβάσεις στον πολιτισμό, σε υποδομές σε πολλούς αθλητικούς χώρους και παρά τις δυσκολίες και εκεί, οι υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν με επάρκεια. Πρέπει επίσης να τονίσουμε και την προσφορά και παρουσία εθελοντών οι οποίοι μας βοήθησαν στο δύσκολο έργο μας».

Όσον αφορά στη ΔΕΥΑΑΝ αναφέρθηκε στην καλή πορεία της. Η ΔΕΥΑΑΝ αποτελεί μια υγιής επιχείρηση με σημαντικά αποτελέσματα  και είναι χαρακτηριστικό ότι είναι από τις πρωτοπόρους ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα. Κατάφερε να μελετήσει και να εντάξει σε προγράμματα έργα πάνω από 30.000.000 ευρώ, τα οποία τώρα εξελίσσονται και ολοκληρώνονται και βεβαίως στηρίξει και την ποιότητα του περιβάλλοντος με πολύ μεγάλα έργα αποχέτευσης σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου. 
Παράλληλα, η ΔΕΥΑΑΝ εκπονεί νέες μελέτες για περιοχές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη κυρίως στο επάνω Μεραμπέλλο αλλά και σε ορισμένους οικισμούς στο κάτω Μεραμπέλλο και έχει μια αρκετά μεγάλη ετοιμότητα για εντάξεις στο νέο προγραμματικό πλαίσιο.

Συνολικά ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν εκλογικός ήταν κυρίως ανθρώπινος, αφού ήθελε κυρίως να ευχαριστήσει τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους και τα Στελέχη του Δήμου για την παρουσία τους, την προσφορά τους και τους κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, ευθύνη και συνέπια   και στο μέλλον.

Γραφείο Τύπου

«ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»