in , , , ,

Ζούμε σε άλλη χώρα;

Καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν αυξήσεις στα έσοδα από τον τουρισμό στην χώρα μας οι οποίες ξεπερνούν όλα τα ρεκόρ. 
Στα ανατολικά του νησιού πάντως επικρατεί κλίμα χειμερινό σε ότι αφορά την κίνηση στον τουριστικά εμπορικό κόσμο όπως μαρτυρούν καθημερινά δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου και όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς κάνοντας βόλτα στις τουριστικές περιοχές της ανατολικής Κρήτης, μετά την δύση του ήλιου.

ΘΑΝΟΣ Κ.

κατά τα λοιπά όμως σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ….

Η φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά στις αφίξεις ξένων τουριστών αλλά και στα έσοδα.

Τα στοιχεία από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφέρουν ότι η μέση ανά ταξίδι δαπάνη των τουριστών στη χώρα μας θα ξεπεράσει τα 700 ευρώ από περίπου 660 ευρώ πέρυσι , χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται οι επισκέπτες της κρουαζιέρας.

Ο αριθμός των ξένων τουριστών αναμένεται να φθάσει τα 19 εκατ., ενώ μαζί με τους επισκέπτες κρουαζιέρας θα κυμανθούν περίπου στα 21,2 εκατ ενώ σε ό,τι αφορά τις συνολικές ταξιδιωτικές εισπράξεις, ο ΣΕΤΕ εκτιμά με βάση τα τελευταία δεδομένα ότι από 12,2 δισ. ευρώ το 2013 θα διαμορφωθούν φέτος σε περίπου 13,5 δισ. ευρώ.
Για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 21,1% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι ξεπερνώντας το 1,9 εκατ., σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, η Τράπεζα της Ελλάδος. Στην εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την «Καθημερινή» , συνέβαλε καθοριστικά η αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης στην Αθήνα, η οποία διατηρεί τη δυναμική που είχε ανακτήσει ως τουριστικός προορισμός από το δεύτερο μισό του 2013.

Σε σχέση με τις βασικές για τον ελληνικό προορισμό αγορές, τη μεγαλύτερη αύξηση –κατά 54,2%– παρουσίασαν στο τετράμηνο οι αφίξεις από τη Ρωσία. Ακολούθησαν οι αφίξεις με αύξηση κατά 44,2% από τη Βρετανία, κατά 24% από τις ΗΠΑ και κατά 14,8% από τη Γερμανία. Στον αντίποδα, υστέρηση σε ποσοστό 9% εμφάνισαν οι αφίξεις από τη Γαλλία. Η άνοδος των αφίξεων τουριστών για τον Απρίλιο άγγιξε ποσοστό 30,6% φθάνοντας τις 728.000.

Ανακάμπτει ο εσωτερικός τουρισμός λέει ο ΣΕΤΕ -Διαφωνεί το ΙΝΚΑ
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο εσωτερικός τουρισμός δείχνει να ανακάμπτει για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το τετράμηνο οι αφίξεις με πτήσεις εσωτερικού στα αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκαν κατά 9,7%, φθάνοντας το 1,4 εκατ. έναντι 1,3 εκατ. το ίδιο διάστημα του 2013. Παράλληλα, η MasterCard σε ανάλυση των ταξιδιωτικών τάσεων για τη φετινή περίοδο, που έκανε με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας Εuromonitor, επισημαίνει ότι οι Ελληνες θα επιλέξουν για τις διακοπές τους, σε ποσοστό άνω του 70%, εγχώριους προορισμούς.

Από τη πλευρά του όμως, το Ινστιτούτο Καταναλωτών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι περισσότεροι από 75 στους 100 Έλληνες θα περάσουν το φετινό καλοκαίρι χωρίς διακοπές. Δηλαδή 3 στους 4 δεν θα πάνε διακοπές.
Αλλά και για όσους πάνε, το ΙΝΚΑ διαπιστώνε
ι μείωση του μέσου χρόνου διακοπών τους με βάση τα συμπεράσματα πρόσφατης πανελλαδικής έρευνας η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 2 έως 16 Ιουνίου με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε 791 άτομα.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/160517#ixzz35YXErHbV