in

Ημερολόγιο Pirelli 2017: Λαμπερές και ώριμες γυναίκες ποζάρουν χωρίς ρετούς

Το ημερολόγιο της Pirelli αποφάσισε να κάνει τη διαφορά και το 2017, δίνοντας ένα μήνυμα κατά των ψευδών προτύπων ομορφιάς, τιμώντας τις λαμπερές και ώριμες γυναίκες του Χόλιγουντ, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς την παραμικρή επεξεργασία στις φωτογραφίες τους.

Η αρχή έγινε πέρυσι, με το αντίστοιχο ημερολόγιo του 2016, που για πρώτη φορά αντικατέστησε τα καυτά κορίτσια με αληθινές γυναίκες με ατέλειες.

Φέτος, η Pirelli συνεχίζει επιλέγοντας ένα παρόμοιο θέμα για την έκδοση του 2017, προβάλλοντας κάποιες από τις πιο λαμπερές και ώριμες σταρ του Χόλιγουντ, γιορτάζοντας τη «φυσική ομορφιά και τη θηλυκότητα». Και δημιούργησε ένα ημερολόγιο «ωδή» στην αφτιασίδωτη, ειλικρινή, αληθινή γυναικεία ομορφιά.

Η 44η έκδοση του θρυλικού ημερολογίου, η οποία φωτογραφήθηκε από τον βραβευμένο Peter Lindbergh, παρουσιάζει 14 διεθνούς φήμης ηθοποιούς, συμπεριλαμβανομένης της 55χρονης Τζούλιαν Μουρ και της 50χρονης Ρόμπιν Ράιτ.

Μέσα από αυτή τη δουλειά του, ο 72χρονος Γερμανός φωτογράφος δεν θέλησε να δημιουργήσει φαντασιώσεις αλλά να προβάλει τον ψυχισμό της γυναίκας, «απογυμνωμένης» από μακιγιάζ και χωρίς ψηφιακή επεξεργασία.

Οι ισχυρές εικόνες αποδεικνύουν ότι το λιγότερο είναι περισσότερο, με την ξυπόλητη Τζούλιαν Μουρ να είναι πιο γοητευτική από ποτέ φορώντας ένα μαύρο κορμάκι, ενώ κάθεται σε ένα σκαμπό.

Τζούλιαν Μουρ
Τζούλιαν Μουρ

Μιλώντας για τη φωτογράφηση, η Μουρ δήλωσε: «Δεν φόρεσα καθόλου μακιγιάζ, είχα ακατάστατα μαλλιά και πρησμένα μάτια γιατί μόλις είχα ξυπνήσει. Αλλά ο φωτογράφος είπε “όχι, όχι όχι, είσαι τέλεια”».

«Ο Lindbergh έδωσε έμφαση στον ψυχισμό μας, και εκεί δεν υπάρχει κανείς που να μην είναι όμορφος. Είναι τόσο τρυφερός, που απλά δεν μπορούσα να του πω όχι».

Τζούλιαν Μουρ
Τζούλιαν Μουρ

Εξίσου εντυπωσιακή η πανέμορφη 50άρα Ρόμπιν Ράιτ, η οποία ποζάρει φορώντας ένα μαύρο γιλέκο και ένα σορτσάκι.

Ρόμπιν Ράιτ
Ρόμπιν Ράιτ

Η ηθοποιός του House Of Cards αποκάλυψε ότι δυσκολεύτηκε αρκετά στο πλαίσιο αυτής της φωτογράφησης:

«Είναι δύσκολο να στέκεσαι μπροστά από μια κάμερα, με άλλα άτομα να σε παρακολουθούν. Δεν μου αρέσει να εκθέτω τον εαυτό μου και να νιώθω ευάλωτη, δώσε μου έναν χαρακτήρα να τον υποδύομαι κάθε μέρα».

Ρόμπιν Ράιτ
Ρόμπιν Ράιτ

Στη φωτογράφηση συμετέχει και η 49χρονη Νικόλ Κίντμαν, η οποια φοράει ένα λευκό μπλουζάκι και έχει τα μαλλιά της πιασμένα, κοιτάζοντας την κάμερα.

Νικόλ Κίντμαν
Νικόλ Κίντμαν

«Η γυναικεία δύναμη είναι το θάρρος να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι σε θέση να μπεις σε ένα δωμάτιο και να είσαι ο εαυτός σου» είπε μιλώντας για τη φωτογράφηση.

Νικόλ Κίντμαν
Νικόλ Κίντμαν

«Όταν μου είπαν για τις διαφορετικές γυναίκες που θα συμμετείχαν στα γυρίσματα, ένιωσα τιμή που ήμουν μία από αυτές».

Στη θρυλική αυτή φωτογράφηση, συμμετέχουν επίσης η Ελεν Μίρεν, η Ούμα Θέρμαν, η Καρέ Οτις, Πενέλοπε Κρουζ, Κέιτ Ουίνσλετ και άλλες λαμπερές και ώριμες γυναίκες.

Ούμα Θέρμαν
Ούμα Θέρμαν

 

Καρέ Οτις
Καρέ Οτις

 

 

thrtoc.gr