in , , , , ,

Η Μαριάννα όλων μας…fotos – video

Είναι απο τους πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας που οι ενέργειες της οι πρωτοβουλίες της και εν τέλη το πείσμα της κάνουν στην άκρη το λίγο το λιγότερο άλλους 100 ή 200 ή 1000 ή 10.000. Είναι μια γυναίκα δυναμική που δεν το βάζει κάτω, που κάνει τα πάντα για να δείξει την αδυναμία της κοινωνίας και του κράτους και όχι την δική της. Είναι η γυναίκα που σε κάθε της εμφάνιση της και για κάθε σκοπό γίνεται παράδειγμα και κερδίζει πέρα από την αναγνώριση και τον σεβασμό, το πιο δυνατό χειροκρότημα.

mariana

fonien.gr
fonien.gr

Είναι απο τα πρόσωπα που στο χαμόγελο τους, μόνο την λαχτάρα για την ζωή και την ισοτιμία διακρίνεις, μόνο τον αγώνα για το πιο απλά τα καθημερινά διαπιστώνεις, μόνο την ανάγκη του να θέλουν να ζήσουν βλέπεις, εάν και εφόσον βέβαια τολμάς να τους κοιτάξεις στα μάτια χωρίς να τους αγνοήσεις ή να τους λυπηθείς στο πέρασμα σου.

mariana-6 mariana-5

Και αν πρόβλημα θεωρείς ότι το πανάκριβο κινητό σου  που έπαθε βλάβη, ή ότι το 2κίλυνδρο αυτοκίνητο σου λερώθηκε από την λάσπη στην βροχή ή ότι ακόμα να έρθει στην χώρα το νέο μοντέλο οθόνης που θές, τότε απλά κοίταξε την για μια έστω φορά στα μάτια και πες της καλησπέρα όλα καλά. Τότε θα πάρεις την απάντηση που θα σε κάνει να νοιώσεις έστω για μια στιγμή ίσως με την ίδια, ότι όλα τα άλλα  πλην της υγείας της ψυχής και του σώματος  στην ζωή είναι…πιο πολύτιμα και πιο ποθητά. Θα σου απαντήσει «μια χαρά όλα, εσύ;» και ας έχει δυσκολευτεί να φτάσει λόγο εμποδίων στο δρόμο της από τα άναρχα παρκαρισμένα οχήματα στον δρόμο και στα πεζοδρόμια, και και και….

mariana-4 mariana-3

Μόνο χαμόγελο θα εισπράξεις από την ίδια γιατί αυτή είναι η Μαριάννα μας.

ΘΑΝΟΣ Κ.