Η Νεάπολη ξεκίνησε να συζητάει…

Η Νεάπολη ξεκίνησε να συζητάει…
 30-5-europlan-154x53 24-10-zaxarias-anim-114x53 7-11-lift-anim-139x50 11-11-karnagio-73x40 animx130-bueno 30-10-darts-brok-anim
φωτο αρχείου

Ξεκίνησε στην περιοχή του Επάνω Μεραμπέλλου να ζυμώνεται με βήματα συγκρατημένα και αισιόδοξα μια κίνηση πολιτών που έχει την διάθεση να αναδείξει την διάθεση της κοινωνίας από κάτω προς τα πάνω.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής ήταν το πρώτο βήμα, 3 σχεδόν ώρες του διαλόγου και της ουσιαστικής συζήτησης με επιχειρήματα και προτάσεις έδειξαν πως πλέον οι πολίτες, οι άνθρωποι οι καθημερινοί, θέλουν να έχουν λόγο και να αναλάβουν συμμετοχικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα όσα τους αφορούν. 
Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και μπήκαν στο τραπέζι προβληματισμοί για τους οποίους υπάρχει η ανάγκη η τοπική κοινωνία να εκφραστεί.
 Τονίστηκε ότι έχουν χαθεί αρκετά χρόνια και ευκαιρίες ανάπτυξης για την περιοχή που δεν είχε όραμα και προοπτικές εξέλιξης για τα επόμενα χρόνια. Στην συνάντηση συμμετείχαν πολίτες που έχουν εμπλακεί με τον θεσμό της αυτοδιοίκησης στο παρελθόν,  ενεργοί επαγγελματίες, άνθρωποι του μεροκάματου, εργαζόμενοι στον τουρισμό και στο Δημόσιο τομέα. 
Δημιουργήθηκε μια προσωρινή επιτροπή η οποία θα επεξεργαστεί όλα όσα υποθετικών και προτάθηκαν θα καταλήξει σε προτάσεις και στις βασικές αρχές της συγκεκριμένες πρωτοβουλίας και σύντομα θα υπάρξει πρόσκληση για μια ανοιχτή λαϊκή συνέλευση από την οποία θα προκύψουν οι επόμενες κινήσεις και δράσεις.
Από την πρώτη αυτή συνάντηση δεν προέκυψε η άμεση  συμμετοχή σε συνδυασμό ή σε κίνηση πολιτών που διεκδικεί την Δημοτική αρχή από την στιγμή που αυτό είναι ακόμα νωρίς, άλλωστε οι επόμενες διεργασίες θα δείξουν και θα οδηγήσουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία στο που και πως θα πορευτεί.
ΘΑΝΟΣ Κ.
anim-v-mathisi_250  30-3-kotsov-200 11-6-foroepilisis-104x50 4-11-geseex50
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

29-8-fpa-400-ban