in , , , , ,

Η σχολή θέλουμε να μείνει και θα μείνει στον Άγιο Νικόλαο! [VIDEOS HD – PICS]

Μια ακόμα εκπαιδευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της για την ΑΣΤΕΚ, και αυτή έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο! Με την εκδήλωση αποφοίτησης των σπουδαστών της σχολής μετά από μια κοπιαστική περίοδο σπουδών!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Minos Beach και το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, καθώς και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών και τουριστικών φορέων.
Μήνυμα έστειλαν οι δύο βουλευτές του Νομού κύριοι Θραψανιώτης και Πλακιωτάκης.
 
Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη στην αποφοίτηση των σπουδαστών της ΑΣΤΕΚ  
“Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να παραστώ στην τελετή ορκωμοσίας και αποφοίτησης των σπουδαστών της ΑΣΤΕΚ , ένα σημαντικό σταθμό για την ζωή κάθε νέας και νέου. Δυστυχώς οι υποχρεώσεις με αναγκάζουν να βρίσκομαι εκτός Κρήτης.
   Σας απευθύνω ένα θερμό χαιρετισμό και σας συγχαίρω  για τον αγώνα που δώσατε.  ∆ικαιώσατε πρώτα τη δική σας προσπάθεια, των καθηγητών σας και προπάντων των γονιών σας, που κατάφεραν να σας συμπαρασταθούν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ως κοινωνία και ως άτομα. Αναµφίβολα τους ανήκει ένα σηµαντικό µερίδιο από την επιτυχία σας.
     Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου   βρίσκεται σε μία περιοχή που υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του τουρισμού για τη χώρα. Ιδανικός τόπος για να συνδυαστεί η θεωρία και η πράξη ώστε να εκπαιδευτεί κάποιος στο επάγγελμα που διαλέξατε. Ένα επάγγελμα που σας φέρνει σε επαφή με ανθρώπους κάθε εθνικότητας και σας κάνει πρεσβευτές της χώρας μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
 Κατά την διάρκεια των σπουδών σας, γίνατε κομμάτι αυτού του  τόπου παίρνοντας  και δίνοντας.  Μια άλλη νότα ζωντάνιας ήρθε να προστεθεί, κουβαλώντας ο καθένας από σας όχι μόνο τα νιάτα του αλλά και τις διαφορετικές μικρές ή μεγάλες ιδιαιτερότητες του τόπου καταγωγής του, συμβάλλοντας ουσιαστικά,  στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της περιοχής.
 
  Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή. Μπορεί να μην ζήσατε την απόλυτη  ανεμελιά της φοιτητικής ζωής άλλων εποχών, λόγω της κρίσης που βιώνουμε, όμως αυτό το κομμάτι της ζωής σας θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση που θα σας συνοδεύει. Θα είναι  το πριν το πτυχίο.  Το μετά είναι η ένταξη στον παραγωγικό ιστό.
Σήμερα δεν παίρνετε απλώς το πτυχίο σας, αλλά ένα διαβατήριο για επαγγελματική απασχόληση στον χώρο της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας που συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομία της χώρας μας.
 Άρτια καταρτισμένοι από τους καθηγητές σας, πήρατε τα απαραίτητα εφόδια για να είστε αύριο αξιόμαχα και δυναμικά στελέχη, και να έχετε μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία.
  Είστε η κυριότερη συνιστώσα της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος γιατί οι υπηρεσίες που θα προσφέρετε, έχουν  να κάνουν με «ανθρώπινες σχέσεις».  
Σας εύχομαι, κάθε επιτυχία στο κυνήγι του ονείρου σας, να κρατήσετε τον ενθουσιασμό σας, να γίνεστε ολοένα καλύτεροι και να μην υποχωρείτε στις δυσκολίες.  Να διεκδικείτε τα δικαιώματα σας,  γιατί είναι γεγονός ότι οι αντίξοες συνθήκες δημιουργούν όλο και περισσότερο  εκμετάλλευση της εργασίας.
Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για  την αναβάθμιση όχι μόνο του τουριστικού προϊόντος αλλά και την προστασία των εργασιακών σας σχέσεων.
  Να είστε βέβαιοι ότι Κανένας δρόμος δεν είναι εύκολος. Αλλά όπως λέει ο  Ισπανός ποιητής Αντόνιο Ματσάδο «διαβάτη, δεν υπάρχει δρόμος, το δρόμο τον φτιάχνεις περπατώντας”.
Το μήνυμα του βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη
Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση σας ώστε να παραστώ στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την αποφοίτηση των τριτοετών σπουδαστών της Σχολής σας. Δυστυχώς όμως, ανειλημμένες υποχρεώσεις δε μου επιτρέπουν να είμαι παρών στον εορτασμό.
Η ίδρυση της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ) αποτελεί για το νομό Λασιθίου, την Κρήτη αλλά και γενικότερα για τη χώρα μας το έναυσμα της αναβάθμισης του Ελληνικού τουρισμού καθώς λόγω της παροχής μίας  άρτιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από την Σχολή σας στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών οι απόφοιτοι καταστούνται  περιζήτητοι στην στελέχωση των καλύτερων τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Για το νομό μας, το νομό Λασιθίου,  όπου η ξενοδοχειακή του υποδομή συναγωνίζεται επάξια την υποδομή χωρών με παράδοση στον ποιοτικό τουρισμό όπως η Γαλλία και η Ελβετία, η  λειτουργία της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης αποτελεί πρωταρχική αναγκαιότητα καθώς οι απόφοιτοι σας αποτελούν το φυτώριο των επιτυχημένων στελεχών που θα εκτοξεύσει την τουριστική βιομηχανία του νομού μας, της Κρήτης και της πατρίδας μας γενικότερα.
Θέλω να γνωρίζετε ότι θέτω τον εαυτό μου αρωγό σε κάθε σας προσπάθεια για την αναβάθμιση και σωστή λειτουργία της Σχολής και εύχομαι ολόψυχα καλή επαγγελματική σταδιοδρομία στους αποφοίτους σας και καλή δύναμη στους καθηγητές της Σχολής για το αξιόλογο έργο που επιτελούν.
 
 
Εκ μέρους των φοιτητών μίλησε η Βύκη Μαυροϊδή η οποία ανέφερε:
Μονάχα εδώ η αρχή μοιάζει με σπάνια ευκαιρία και η ζωή με μια γλυκιά ιστορία. Όμως το τέλος είναι αυτό που σε μαθαίνει να αγαπάς , σου αφήνει μνήμη, και σου δείχνει που να πας». Αυτά είναι τα λόγια ενός τραγουδιού που περικλείει το νόημα των τριων αυτών χρόνων.
Πράγματι, έφτασε μετά απο 3 χρόνια συνύπαρξης και συνεργασίας η στιγμή της ολοκλήρωσης ενός κεφαλαίου ιδιαίτερα σημαντικού στο βιβλίο της ζωής του καθενός απο μας. Είναι η στιγμή που η αμηχανία της στιγμής φυσιολογικά κυριεύει τον καθένα απο μας σε αυτη την αίθουσα και είναι εκπληκτικό το συναίσθημα το πως αυτή η αμηχανία μετατρέπει τις σκέψεις σε αναμνήσεις , την αποτίμηση σε αναπόληση και τη χαρά της αποφοίτησης σε νοσταλγία. Και πως να μη συμβεί αυτο όταν συμπυκνώνονται συναισθήματα και στιγμές ενός κοινού ακαδημαικού βίου ανθρώπων , οι οποιοι στην αρχή του κοινού τους βίου έρχονται αντιμέτωποι με το άγνωστο και το απρόσμενο, με την αγωνία για το περιεχόμενο των σπουδών και για την συνύπαρξη με τους καθημερινούς πλέον συνοδοιπόρους τους και στο τέλος του κοινού ακαδημαικού βίου εξέρχονται σαφώς πλουσιότεροι.. Πλουσιότεροι όχι μόνο σε γνώσεις και τεχνογνωσία , αλλά και πλουσιότεροι εσωτερικά σε επίπεδο αξιών , συναισθημάτων και ανθρωπίνων σχέσεων. Φυσικά δεν είναι μόνο το ταξίδι των σπουδών και ο σκοπός του που γεμίζουν απλόχερα τον ταξιδιώτη με πλούτο αλλά το οτι στο ταξίδι μας συναντήσαμε και συνοδοιπόρους , αρωγούς τους καθηγητές μας.Ανθρώπους καταρτισμένους και έμπειρους στον κλάδο του τουρισμού και όχι μόνο, οι οποιοι μας έδωσαν τα εφόδια , τη στήριξη και συνέβαλαν ο καθένας απο το δικό του μετερίζι τα μέγιστα για να ολοκλήρωσουμε αυτό το ταξίδι. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στο διοικητικό προσωπικό της σχολής μας που παλεύει καθημερινά παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας για εμάς, για το μέλλον του τόπου μας.
Αυτή τη στιγμή καλούμαστε όλοι μας να ανοίξουμε πανιά για ένα καινούργιο ταξίδι πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό για μια Ιθάκη ίσως πιο μακρινή και πιο δυσπρόσιτη. Είμαι σίγουρη όμως οτι ο καθένας απο εμάς με τα εφόδια που αποκτήσαμε είμαστε έτοιμοι να δοθούμε με αποφασιστηκότητα στο νέο μας ταξίδι και να ξεπεράσουμε με υπομονή και πίστη κάθε ανυπέρβλητο εμπόδιο , για να φτάσουμε ο καθένας απο εμάς στην δική του Ιθάκη, οπως αυτός την ονειρεύεται.
Υποσχόμαστε να κρατήσουμε σαν πυξίδα τις γνώσεις και τις αξίες που μας δώσατε και να βάλουμε το λιθαράκι μας στην στην εξέλιξη του τουρισμού στην χώρα μας
Κλείνοντας, υπάρχει μόνο μια λέξη εκ μέρους μας που μπορεί να αποδώσει τα συναισθήματα μας και είναι η λέξη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ξέχειλη απο ευγνωμοσύνη , χαρά και νοσταλγία για όλα όσα μας πρόσφερε η σχολή της καρδιάς μας.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός


Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Μανόλης Βαρκαράκης

Πρόεδρος Δευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης

Εκπρόσωπος των φοιτητών – Βίκυ Μαυροϊδή

Η απονομές των πλακετών στους φοιτητές

 
[AFG_gallery id=’60’]