in , , ,

Η 25η Μαρτίου στη Νεάπολη

Η Εθνική Επέτειος της 25ης   Μαρτίου θα εορτασθεί και φέτος στη Νεάπολη με την καθιερωμένη λαμπρότητα και επισημότητα.

Καλούμαστε όλοι να πρωτοστατήσουμε στις  εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου και να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους προγόνους μας, που μέσα από αιώνες σκληρής σκλαβιάς, διαφύλαξαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα ενάντια στην τυραννία και έγιναν φωτεινό παράδειγμα για κάθε λαό.
Κατά το φετινό εορτασμό θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

ΔΕΥΤΕΡΑ   24   ΜΑΡΤΙΟΥ  2014

1. Γενικός Σημαιοστολισμός από της όγδοης πρωινής ώρας μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της  24ης, και 25ης Μαρτίου.
3.Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ, Οργανισμούς κ.λ.π.
4.Ώρα 11.00: Στο Μνημείο Ηρώων Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων από τους μαθητές των σχολείων με επικεφαλής εκπαιδευτικούς. Θα παρίστανται αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών και Εφέδρων και οι Αρχές της Πόλης.

ΤΡΙΤΗ  25   ΜΑΡΤΙΟΥ  2014

1. Ώρα 06.30 : Εωθινό από τη Φιλαρμονική Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης του Δήμου Αγίου Νικολάου.
2. Ώρα 07.00 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.
3. Ώρα 10.30: Θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας.
(Πέρας προσέλευσης Σχολείων 10.20).
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα γίνει ομιλία από την κ. Αντωνία Συσκάκη, καθηγήτρια  Ενιαίου Λυκείου Νεάπολης.
Στη δοξολογία καλούνται να παραστούν οι κ.κ. Πρόεδρος και Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πρωτοδίκες, Εισαγγελικός Πάρεδρος, Ειρηνοδίκης, Πρόεδρος και Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, Εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου, Μέλη Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, Πρόεδροι Εφέδρων πολεμιστών Αναπηρικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, 

     Πρόεδροι Συλλόγων Νεάπολης,  δημόσιοι υπάλληλοι και ο λαός της πόλης. 
 Μετά τη δοξολογία θα γίνει στο Μνημείο Ηρώων επιμνημόσυνη δέηση και  κατάθεση στεφάνων από : τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λασιθίου, τον  Σύλλογο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.
Στο τέλος θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.
     Αμέσως μετά, μπροστά από το μνημείο των Ηρώων και τους επισήμους, θα παρελάσουν κατά σειρά  τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, το ΕΠΑ Λ., το ΕΠΑ Σ.
     Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Κωστή Δρακωνάκη δημοτικό υπάλληλο.
     Το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρακαλείται για την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στον Ιερό Ναό Μ. Παναγίας και τις αστυνομικές αρχές για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, τα της ταξιθέτησης των μαθητών οι Γυμναστές τους.
                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
                                  ΚΙΜΩΝ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ