in , , , ,

Θα γίνουμε ΜΑΝΤΡΑΚΙ, ξανά….

 Νίκ. Κοντογιώργης, Σοφ. Δασκαλάκη,  και ο Χάρ. Αλεξάκης

Το επόμενο διάστημα έως και τις 23 του μήνα θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και θα φτάσουμε στα 1920, στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, στην περιοχή Μαντράκι από όπου ξεκινά και το φετινό παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού για τον Άγιο Νικόλαο.

Τα μέλη της ομάδας «Πάπο  – περιπέτειες» που κέρδισε πέρυσι τον παιχνίδι και βρήκε τον θησαυρό μαζί με μέλη του παιχνιδιού  που εδώ και 10 περίπου χρόνια μετέχουν στην διοργάνωση του, μίλησαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ για την φετινή διοργάνωση της πιο κεφάτης μέρας όλου του χρόνου στην πόλη του Αγίου Νικολάου.   
Την ερχόμενη Δευτέρα 10 του μήνα  ξεκινούν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη οι έγραφες των ομάδων που όπως και πέρυσι θα είναι 10μελής με την παρουσία τουλάχιστον ενός ενήλικα για το δίπλωμα του αυτοκινήτου που θα χρειαστεί,  η κάθε ομάδα δίνει ένα όνομα και το κόστος συμμετοχής είναι 40 Ευρώ ανά ομάδα, για τα έξοδα της παράγωγης του παιχνιδιού. 
Η Σοφία Δασκαλάκη, ο Νίκος Κοντογιώργης και ο Χάρης Αλεξάκης είπαν ότι το παιχνίδι και φέτος θα είναι γεμάτο εκπλήξεις ενώ θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα παιχνίδια που θα περιλαμβάνει ανεβάζοντας τον πήχη του ενδιαφέροντος αρκετά.   
Οι γρίφοι είναι σχεδόν έτοιμοι, όπως και ο βασικότερος κορμός των δοκιμασιών που θα κληθούν οι ομάδες να φέρουν εις πέρας. «Είναι ευχάριστη η διαδικασία της ετοιμασίας του παιχνιδιού και οι μέρες περνάνε ευχάριστα και πραγματικά δημιουργικά όταν συνθέτει η ομάδα κάθε κρίκο του παιχνιδιού. 
Γίνεται προσπάθεια από την ομάδα να κινηθεί το παιχνίδι στην μέση λογική όλων ώστε να μην είναι ούτε πολύ εύκολο ούτε και πολύ δύσκολο.» είπαν. Βέβαια στοιχεία του τόπου μας θα υπάρχουν στην διεξαγωγή]η του παιχνιδιού και η προτροπή της ομάδας που διοργανώνει το παιχνίδι είναι «Ξεκινήστε το διάβασμα». 
Και φέτος πέρα από το έπαθλο στους πρώτους νικητές θα υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που θα διακριθούν οι οποίες έχουν να κάνουν με το όνομα, την εμφάνισης την παρουσίαση αλλά και το όχημα ενώ δεν αποκλείεται ένα και ο καιρός βοηθήσει να γίνει και μια μικρή παρέλαση των ομάδων που θα συμμετέχουν.
 Σε ρυθμούς Θησαυρού λοιπόν μπαίνει η πόλη του Αγίου Νικολάου και με την βάση των συμμετοχών των 300ων περίπου ανθρώπων που πέρυσι έλαβαν μέρος, να είναι το φετινό στοίχημα ώστε να ξεπεραστεί οι διοργανωτές ξεκινούν την τελική ευθεία του παιχνιδιού. «Να διαβάζουν όλοι ΑΝΑΤΟΛΗ και να ακούν Λατώ fm 103,3 τα τοπικά μμε που μας στηρίζουν χρόνια τώρα γιατί ίσως υπάρχουν βοήθειες και από εκεί» επισημαίνουν τα μέλη των Παπο – περιπετειών.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ