in , , ,

Θα το πληρώσουν…

Κάποιοι από τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση που μια μέρα ξύπνησαν και τους ανακοινώθηκε ότι μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας είναι και οι Δημοτικοί σχολικοί φύλακες.

Πλέον λίγες ημέρες προτού λήξει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, ζητούν δουλειά για 2.000 σχολικούς φύλακες. Αυτό είναι το αίτημά μας. Βλέπουν τον χρόνο να έχει στενέψει κάθε περιθώριο και αγανακτούν.   
«Οι εκλογές πλησιάζουν και θα τους τιμωρήσουμε όπως τους αξίζει, μας έχουν φερθεί σαν να ήμασταν ένα τίποτα» λέει με αγανάκτηση στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Εργίνα Καναβάκη, μια από τους σχολικούς φύλακες του Δήμου Αγίου Νικολάου που ξύπνησαν ένα πρωινό άνεργοι.
 «Είμαστε υπό απόλυση, καμία βοήθεια από την πολιτεία και κανέναν ενδιαφέρον από πουθενά σε ότι αφορά την επαγγελματική μας απορρόφηση. Είχαμε κάνει τέτοια εκπαίδευση, είχαμε απορροφηθεί σε Δημοτικές υπηρεσίες και προσφέραμε πραγματικό έργο που από όλους έχει αναγνωριστεί και χωρίς καμία ενημέρωση κανένα έλεγχο των ικανοτήτων μας, μας πέταξαν στους δρόμους. 
Τώρα προσλαμβάνουν 5μηνήτες που δεν έχουν ούτε εμπειρία ούτε και γνώσεις για να έρχονται καθημερινά σε επαφή με τα παιδιά χωρίς καν να τους ζητάνε τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να έχουν σωματική και ψυχική υγεία. 
Πραγματικά είναι η απόλυτη απαξίωση όλων μας που ξαφνικά δεν μας έμεινε τίποτα ενώ οι υποσχέσεις έχουν παραμείνει στον αέρα. Νοιώθουμε προδομένοι όσο κανείς άλλος» τονίζει η ίδια και μιλά για τους αγώνες που έχουν γίνει οι οποίοι όμως δεν έχουν συγκινήσει αυτούς που πρέπει.
 «Ξέρουμε ότι μας στηρίζουν οι Δήμαρχοι, και ειδικά σε επίπεδο τοπικό ευχαριστούμε τον νυν Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για όλες τους τις προσπάθειες, μας στηρίζει κοινωνία, οι υπόλοιπο  εργαζόμενοι, αλλά το αυτί των υπεύθυνων δεν ιδρώνει και μας αποδεικνύουν ότι μας αγνοούν.» είπε και τόνισε πως οι σχολικοί φύλακες θεωρούν εξευτελιστική και διχαστική τη λύση που πρότεινε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την μεταφορά μικρού αριθμού σχολικών φυλάκων από μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνους κ.α στο υπουργείο Υγείας. «Αν έχουν ανθρωπιά πρέπει αν δουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και όχι να μας βλέπουν απλά σαν αριθμούς που δεν τους βαλτώνουν καλά στις πράξεις.» πρόσθεσε ακόμα.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
πηγη www.anatolh.com